• Αναζήτηση

Στο «σφυρί» παραδοσιακός ξενώνας στη Μάνη

Στις 6 Δεκεμβρίου βγαίνει σε πλειστηριασμό το ξενοδοχείο 3 αστέρων «Καταφύγι», που βρίσκεται στον οικισμό Χαριά του Οιτύλου της Ανατολικής Μάνης, με τιμή πρώτης προφοράς 420.000 ευρώ, σύμφωνα με το tornosnews.gr.

Το ξενοδοχείο είναι κτισμένο σε οικόπεδο 216,80 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, ενώ σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, απαρτίζεται από διάφορα κτίρια, ισόγειο, διώροφο, βοηθητικά και έναν τετραώροφο πύργο. Πρόκειται για παλαιούς λιθόκτιστους πύργους οι οποίοι ανακαινίστηκαν, άλλαξαν χρήση και διαρρύθμιση και μετατράπηκαν σε ξενοδοχείο.

Ειδικότερα, το ξενοδοχείο αποτελείται από δύο ισόγεια κτίσματα των 46,36 τ.μ. και 43,36 τ.μ. το κάθε ένα, α’ όροφο με κτίσμα 43,36 τ.μ. και τετραώροφο πύργο επιφάνειας 16,90 τ.μ. ο κάθε όροφος. Επίσης, περιλαμβάνονται και δύο ισόγεια κτίσματα των κτίσμα 9 τ.μ. και 12, 80 τ.μ. αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι η Χαριά στην οποία βρίσκεται το ξενοδοχείο, είναι μικρός οικισμός με αρκετούς πύργους, βυζαντινές εκκλησίες, μεγαλιθικά κτίσματα και αξιόλογο συγκρότημα στερνών. Απέχει 4 χιλιόμετρα από την Αρεόπολη και 7 χιλιόμετρα από τα Σπήλαια Διρού και βρίσκεται πάνω ακριβώς από τον κόλπο του Διρού, 2 χιλιόμετρα από τη παραλία. Η περιοχή λόγω των σπηλαίων του Διρού, αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες. Στον οικισμό υφίστανται άλλα δύο τουριστικά καταλύματα. Η περιοχή δεν είναι πυκνοδομημένη, υπάρχει προοπτική περαιτέρω ανοικοδόμησης, έχει μέτρια ρυμοτομία και δεν έχει πρόβλημα εύρεσης θέσεων στάθμευσης στον δρόμο.

Ροή Ειδήσεων