• Αναζήτηση

«Στραγγάλισαν τον φοιτητή και τον κρέμασαν στην ντουλάπα» – Νέες αποκαλύψεις για το θρίλερ στα Σπάτα

Ανατριχίλα προκαλούν τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως για τον μυστηριώδη θάνατο του φοιτητή στα Σπάτα.

Οι μαρτυρίες του πατέρα του Νικόλα και του δικηγόρου του Ανδρέα Ηροδότου, ανοίγουν νέο κύκλο ερευνών. Βασισμένοι στην ιατροδικαστική έκθεση, στα όσα είπε στο «Φως στο Τούνελ» η μητέρα του που τον βρήκε κρεμασμένο και κίνησε πρώτη την δικαστική έρευνα αλλά και στις μαρτυρίες που ακούστηκαν, μιλούν για εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκαναν στην εκπομπή, ο στραγγαλισμός προηγήθηκε όπως όλα δείχνουν, του απαγχονισμού.

Ο πατέρας του 19χρονου σπουδαστή – βοηθού ιατρικών εργαστηρίων, με την βοήθεια του νομικού του συμβούλου προχώρησε στις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να πέσει φως στην σκοτεινή αυτή υπόθεση και να ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβη στον γιο του.

Κατέθεσε αίτημα υποστήριξης της κατηγορίας μετά την μήνυση της μητέρας, τον διορισμό ως τεχνικού συμβούλου τον ιατροδικαστή Χαράλαμπου Κούτση για αυτοψία στο χώρο, ενώ προχωρά και σε μήνυση εναντίον αγνώστων για ανθρωποκτονία.

«Τον στραγγάλισαν πριν τον τοποθετήσουν στην ντουλάπα…»

Ο δικηγόρος του πατέρα Ανδρέας Ηροδότου, μιλώντας στην εκπομπή είπε:

«Είναι απολύτως καθαρό ότι έχει στηθεί ένα σκηνικό θανάτου. Το θέμα είναι από ποιον στήθηκε. Υπάρχει κάταγμα στο υοειδές οστό το οποίο βάση της ιατρικής βιβλιογραφίας προκύπτει μόνο σε περιπτώσεις στραγγαλισμού. Κάτι προηγήθηκε και κάποιος τοποθέτησε το νεκρό σώμα του Νικόλα εκεί για να φανεί ως αυτοχειρία», καταλήγει.

Τα ερωτήματα που «καίνε» για το στημένο σκηνικό

Για λάθη και παραλείψεις από την πλευρά των Αρχών κάνει λόγο ο δικηγόρος.

«Ο φάκελος βρίσκεται στον Εισαγγελέα από τον Σεπτέμβριο και θα υποβάλλουμε αίτηση προκειμένου να λάβει αντίγραφα ο τεχνικός μας σύμβουλος. Να ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι εδώ υπάρχει μια παράνομη στάση της αστυνομίας. Ξεκρεμάστηκε το πτώμα του άτυχου Νικόλα, κάτι που απαγορεύεται και βέβαια η νεκροψία έγινε στο νεκροτομείο και όχι στο χώρο που βρέθηκε. Με βάση την ιατροδικαστική, υπάρχει ένα συμπέρασμα, ότι είχαμε απαιώρηση του Νικόλα για πολλές ώρες. Αυτό σημαίνει ότι το παιδί λογικά όλο το βράδυ ήταν κρεμασμένο. Που ήταν το περιβάλλον του Νικόλα, δηλαδή φίλοι, γνωστοί, συγγενείς; Δεν πρέπει να ερευνηθεί το σήμα από το κινητό τηλέφωνο του καθενός που μπορεί να είναι στο κάδρο μια εγκληματικής ενέργειας;».

Ο Ανδρέας Ηροδότου, μίλησε και για το ορφανό αποτύπωμα που βρέθηκε μέσα στο δωμάτιο του 19χρονου φοιτητή.

«Μας είχε πει για τις σκοτεινές συνήθειες που είχε και ότι ήταν μάγος. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο το εννοούσε. Δεν είχε περιγράψει σε μένα κάτι παραπάνω. Συζητούσε με μια φίλη μου και απλά τους άκουγα. Δεν προσπάθησε ποτέ να μας πείσει για αυτό ή να μας οδηγήσει στην μαγεία…»

«Από τη στιγμή που μπήκαν μέσα οι αστυνομικοί και έκοψαν το σχοινί, μπορεί να είναι το αποτύπωμα κάποιου αστυνομικού. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή υπήρχε  διπλός ή τριπλός κόμπος και μάλιστα σφιχτός, στα πισθάγκωνα δεμένα χέρια του».

Όπως αναφέρει, του κάνει μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι κλήθηκαν παράλληλα από πριν, αστυνομία, πυροσβεστική, κλειδαράς και ΕΚΑΒ, σαν κάποιος να γνώριζε ότι κάτι κακό είχε συμβεί.

«Ήμασταν μαζί εκείνο το βράδυ…»

Στην προσπάθεια του, το «Τούνελ» να φωτίσει την σκοτεινή υπόθεση του 19χρονου φοιτητή, εντόπισε την παρέα που ήταν μαζί του την νύχτα με την πανσέληνο.

Τα όσα λέει η κοπέλα που μίλησε στο Τούνελ είναι χαρακτηριστικά και το μόνο που δεν δείχνουν, είναι άνθρωπο που ήθελε να βάλει τέλος στην ζωή του όπως είπαν οι αστυνομικοί.

«Η συμπεριφορά του ήταν απόλυτα φυσιολογική και μάλιστα κάναμε σχέδια για να ξαναβγούμε. Ήμουν το τελευταίο άτομο που με άφησε σπίτι μου, με το αυτοκίνητο. Δεν υπήρχε κάτι περίεργο, φαινόταν ευχάριστος και χαιρόταν που είχαμε βγει. Πεινούσε και είχε φάει στο σπίτι που βρεθήκαμε παρέα, σουβλάκια.»

Η φίλη του άτυχου νέου είπε στο «Τούνελ» πως ο Νικόλας δεν τους είχε αναφέρει για το τελετουργικό που θα ακολουθούσε την νύχτα της 13ης Ιουλίου με την μεγαλύτερη πανσέληνο του χρόνου.

«Μας είχε πει για τις σκοτεινές συνήθειες που είχε και ότι ήταν μάγος. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο το εννοούσε. Δεν είχε περιγράψει σε μένα κάτι παραπάνω. Συζητούσε με μια φίλη μου και απλά τους άκουγα. Δεν προσπάθησε ποτέ να μας πείσει για αυτό ή να μας οδηγήσει στην μαγεία…»

Μιλώντας για τον Νικόλα αναφέρει πως δεν είχε την πιο εύκολη ζωή και ήταν πιεσμένος από κάποια οικογενειακά προβλήματα.

«Τσακωνόταν με την μητέρα του από όταν είμασταν στο Λύκειο και μου το είχε πει ως παράπονο πως δεν τον καταλαβαίνει. Είχε όμως και μια ερωτική απογοήτευση. Μου είχε πει πως όλοι βγαίνουν σκάρτοι…», κατέληξε.

«Δεν ξεκρέμασα εγώ το παιδί όπως είπαν…»

Σημαντική και ανατρεπτική χαρακτηρίστηκε η μαρτυρία του κλειδαρά,  που κλήθηκε από την μητέρα στο σπίτι του μαρτυρίου του παιδιού της, την Πέμπτη 14 Ιουλίου του 2022.

«Το σπίτι ήταν κλειδωμένο και μπήκα από την αυλή στην κουζίνα για να ανοίξω την πόρτα στην μητέρα και στον αδερφό του. Η μάνα έφυγε τρέχοντας προς το δωμάτιο του παιδιού. Εκείνη γνώριζε το σπίτι, εγώ δεν είχα αρμοδιότητα να κάνω κάτι περισσότερο. Στην αρχή είπε ότι η πόρτα του δωματίου του ήταν κλειδωμένη αλλά μετά φώναξε ότι την άνοιξε. Αυτή μπήκε πρώτη στο δωμάτιο και εγώ άνοιξα στους αστυνομικούς. Δεν ξεκρέμασα εγώ το παιδί όπως είπαν κάποιοι» λέει χαρακτηριστικά.

Αναφέρει πως ανέβηκε στο δωμάτιο του 19χρονου για να δώσει ένα κοπτάκι που του ζήτησαν οι αστυνομικοί, ώστε να κόψουν τα κορδόνια από τα χέρια του παιδιού που ήταν σφιχτά δεμένα.

«Δεν πείραξα καθόλου το παιδί. Το είχαν ήδη ξαπλωμένο. Το κρεβάτι του ήταν κοντά αν θυμάμαι καλά. Η μητέρα του φώναζε ότι ήταν νοσηλεύτρια και ότι ακούει την αναπνοή του, εγώ είχα πάθει σοκ και έκανα πίσω για να δώσουν οι διασώστες πρώτες βοήθειες με μαλάξεις. Τη φωνή της τη θυμάμαι ακόμα…», λέει χαρακτηριστικά.

«Έχω πλέον πεισθεί ότι τον σκότωσαν…»

«Δεν υπάρχει ούτε μια μέρα που να μην σκέφτομαι το Νικόλα» λέει ο τραγικός πατέρας.

«Είχα αρχίσει να αποδέχομαι μετά από ένα διάστημα ότι μπορεί να ήταν ατύχημα. Μετά το φως που έριξε η κυρία Νικολούλη στην υπόθεση, αρχίζω και ακούω και μαθαίνω νέα στοιχεία, διαφορετικά από ότι είχα πληροφορηθεί στην αρχή».

«Πιστεύω ότι είναι εγκληματική ενέργεια. Έδινε πάντα σημασία στο να προστατεύσει τον εαυτό του. Είχε όνειρα. Είχε τόσα ταλέντα. Με το πιάνο του, με τα αγγλικά του, με τα γαλλικά του, με την κλίση του στα ιατρικά επαγγέλματα. Ήθελε να ζήσει στην Αγγλία και να σπουδάσει εκεί.»

Περιγράφει στην εκπομπή τα όσα έγιναν εκείνο το «μαύρο» μεσημέρι του Ιουλίου όταν έφτασε στο σπίτι που πέθανε μαρτυρικά ο μεγάλος του γιος.

« Με το που μπαίνω,  βλέπω ότι πάνω στο τραπέζι υπήρχε ένα μαύρο κερί, δύο άλλα ποτηράκια με λιωμένα κεράκια μέσα, ένα χαρτί, ένα μπολάκι, στα γρήγορα όπως το είδα, δεν έδωσα περισσότερη σημασία. Μου είπαν ότι τον βρήκαν κρεμασμένο στο πόμολο της ντουλάπας και άρχισα να ουρλιάζω και να λέω “είναι δυνατόν να μην έσπασε το πόμολο;”.

Ο πατέρας του 19χρονου όπως αναφέρει γνώριζε τις σκοτεινές αναζητήσεις του γιου του και προσπαθούσε να τον στρέψει προς το φως, τον Χριστιανισμό.

«Ευελπιστούσα, ήλπιζα ότι θα μπορούσα να τον αλλάξω», κατέληξε ο άτυχος πατέρας.

Ροή Ειδήσεων