• Αναζήτηση

Στρώθηκε η “κουβέρτα” στο κολυμβητήριο Καλαμάτας – Ανοίγει και η μικρή πισίνα

Πλήρως εξοπλισμένο θα υποδεχθεί τον επόμενο χειμώνα το κολυμβητήριο Καλαμάτας καθώς ξεκίνησε η τοποθέτηση του ισοθερμικού καλύμματος.

Η “κουβέρτα” έχει έρθει σε 4 κομμάτια και ήδη τοποθετήθηκαν τα δύο, με τους ανθρώπους του υγρού στίβου της πόλης να μην κρύβουν την ικανοποίησή τους καθώς υλοποιήθηκε ένα από τα χρόνια αιτήματα τους που θα αναβαθμίσει ενεργειακά το κολυμβητήριο.

Οι τεχνικοί μοντάρισαν και τοποθέτησαν στη θέση τους τα δυο απο τα τέσσερα καλύμματα διαστάσεων 50Χ6,5 μ. και των μηχανισμών περιτύλιξης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ισοθερμικό κάλυμμα αξίας περίπου 50 χιλ. ευρώ, αντικατάτεστησε το προηγούμενο που είχε τοποθετηθεί το 2012 και είχε ολοκληρώσει τον κύκλο “ζωής” του

Με την τοποθέτηση του ισοθερμικού καλύμματος θα υπάρξει μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στο 40%, περιβαλλοντικό κέρδος από την εκπομπή ρύπων και προστασία του νερού της πισίνας από εξωτερικούς ρύπους.

Η τοποθέτηση όλων των κομματιών θα ολοκληρωθεί τις προσεχείς μέρες ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν θα χρειάζεται να σκεπάζεται η πισίνα αφού οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και δεν υπάρχουν απώλειες. Η συστηματική χρήση του θα γίνει από το φθινόπωρο.

Σε λειτουργία η πισίνα εκμάθησης

Την ερχόμενη Δευτέρα εξάλλου θα ανοίξει για την καλοκαιρινή περίοδο και η πισίνα εκμάθησης του Δημοτικού κολυμβητηρίου. Σύμφωνα με τα Πρωτόκολλα υγιεινής που ισχύουν θα είναι σαφώς μικρότερος ο αριθμός των μικρών δελφινιών που θα κάνουν τις πρώτες τους βουτιές, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Ροή Ειδήσεων