• Αναζήτηση

Συγκλονίζει ο πατέρας της 5χρονης που πέθανε από κεραυνοβόλο σηψαιμία: «Το Σάββατο ήταν μια χαρά»

Από τη μία στιγμή στην άλλη έφυγε από τη ζωή το πεντάχρονο κορίτσι, το οποίο κατέληξε από κεραυνοβόλο σηψαιμία, που προκλήθηκε μετά από λοίμωξη από στρεπτόκοκκο τύπου Α, σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της Τρίτης 20 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, το κορίτσι δεν είχε εμφανίσει κάποια σημαντική ενόχληση, πέρα από έναν πόνο στο πόδι πριν από μερικές μέρες. Σύμφωνα με τον πατέρα της, η πεντάχρονη παραπονέθηκε για το πόδι της την περασμένη Παρασκευή, όσο ακόμα ήταν στο σχολείο, με τους γονείς της να την παίρνουν αμέσως στο σπίτι για να ξεκουραστεί, χωρίς το παιδί να εμφανίζει κάποιο άλλο σύμπτωμα.

«Το Σάββατο ήταν μια χαρά»

«Το Σάββατο ήταν μια χαρά, έπαιξε και έφαγε κανονικά», είπε ο πατέρας. Τα ξημερώματα της Κυριακής η πεντάχρονη ανέβασε πυρετό και πήρε προληπτικά αντιπυρετικό. Το κορίτσι, ωστόσο, ήταν υποτονικό το πρωί της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να μην πάει στο σχολείο.

Τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με τον πατέρα, η μικρή σηκώθηκε και ζήτησε να δει παιδικά στην τηλεόραση. Κάποια στιγμή πήγε στην τουαλέτα και τότε ο πατέρας της παρατήρησε ότι το πρόσωπό της ήταν μελανιασμένο. Άμεσα οι γονείς της την πήγαν σε ιδιωτική κλινική, όπου της χορηγήθηκε οξυγόνο και ορός και έγιναν εξετάσεις αίματος. Από τις εξετάσεις αυτές οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο στρεπτόκοκκος είχε εισχωρήσει στο αίμα της άτυχης πεντάχρονης, η οποία στη συνέχεια, τα ξημερώματα της Τρίτης, κατέληξε.

Η κηδεία του παιδιού θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Μαΐου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ευκαρπίας, στις 12:00 το μεσημέρι.

Ακόμη τρία κρούσματα στρεπτόκοκκου στο νηπιαγωγείο

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, άλλα τρία κρούσματα θετικά με στρεπτόκοκκο βρέθηκαν στο νηπιαγωγείο που πήγαινε η 5χρονη, που έχασε τη ζωή της. Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης, ανέφρρε δε τα τρία παιδάκια έχουν ήπια συμπτώματα.

Χθες πραγματοποιήθηκε απολύμανση στο νηπιαγωγείο, το οποίο θα παραμείνει κλειστό και αύριο. Εκεί θα βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από το πρωί όπου θα διενεργεί strep test σε μαθητές, αλλά και σε προσωπικό. Σήμερα αρκετά παιδιά δεν πήγαν στο νηπιαγωγείο, μετά το σοκ από τον θάνατο της 5χρονης.

Ροή Ειδήσεων