• Αναζήτηση

Σύγκρουση τρένων: Τι αποκαλύπτει ο δεύτερος σταθμάρχης του σταθμού Λάρισας για την τραγωδία (βίντεο)

Ο δεύτερος σταθμάρχης του σταθμού Λάρισας τοποθετήθηκε στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, στο Star, για τα πιθανά αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη και φαίνεται πεπεισμένος πως πρόκειται για ανθρώπινο λάθος.

Είναι φίλος, αλλά και συνάδελφος του 59χρονου σταθμάρχη, ο οποίος συνελήφθη από νωρίς για το δυστύχημα. Ο σταθμάρχης, Γιώργος Ζήνδρος, ο οποίος δούλευε μάλιστα το απόγευμα της Τρίτης (28/2) στα Παλαιοφάρσαλα εξήγησε πώς έγινε η σύγκρουση των δύο τρένων και τι έπρεπε να είχε γίνει για να αποφευχθεί το μοιραίο.

«Το τρένο το διώξαμε από την κάθοδο και αυτό ήρθε κανονικά στην άνοδο. Δεν είναι η ηλικία. Για μένα ήταν ανθρώπινο λάθος», είπε αρχικά και εξήγησε:

«Έπρεπε να έχει τα κλειδιά στην ευθεία. Τα κλειδιά ήταν διαγώνια. Το τρένο πήγε στην ίδια γραμμή που κατέβαινε το άλλο. Ήταν η κακή η ώρα».

«Ήμουν μαζί του όλη νύχτα. Τον στήριξα. Δεν μιλούσε, τα είχε χαμένα», συμπλήρωσε ο δεύτερος σταθμάρχης για τον 59χρονο συνάδελφό του που συνελήφθη.

Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμάρχης απολογήθηκε προανακριτικά καθώς συνελήφθη ως ο βασικός υπεύθυνος για το τραγικό δυστύχημα. Ο ίδιος στην απολογία του υποστήριξε ότι πάτησε κανονικά το κουμπί γιατί το σύστημα διαχωρισμού των τρένων είναι αυτοματοποιημένο αλλά δεν λειτούργησε.

Ροή Ειδήσεων