• Αναζήτηση

Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης: Περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας & σεξουαλική παρενόχληση σε χώρους εργασίας (video)

Για την αύξηση των καταγγελιών για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που καταγράφονται τις μέρες της «καραντίνας» και του υποχρεωτικού εγκλεισμού στο σπίτι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και για την σεξουαλική παρενόχληση σε χώρους εργασίας μίλησαν εκπρόσωποι του Συμβουλευτικού Κέντρου Τρίπολης.

Η κυρία Σταυρούλα Πολυζωγοπούλου σύμβουλος υποδοχής και η κυρία Αγγελική Χριστοπούλου Κοινωνική λειτουργός εκπρόσωποι του Συμβουλευτικού Κέντρου Τρίπολης, του κέντρου ερευνών για θέματα ισότητας (ΚΕΘΙ) που εντάσσεται στο δίκτυο υποστηρικτικών δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) παρουσίασαν τις παρερχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου, για τις γυναίκες που θέλουν να σπάσουν την σιωπή τους και να ζητήσουν βοήθεια και να γνωρίζουν πώς; Δεν είναι οι μόνες, και δεν είναι μόνες.
Το Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης εντάσσεται στο δίκτυο υποστηρικτικών δομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014-2020. Παρέχει δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης σε γυναίκες θύματα βίας, από εξειδικευμένο προσωπικό (σύμβουλο υποδοχής, ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό, νομικό)
Οι παρεχόμενες υπηρεσίες σε γυναίκες θύματα βίας ή και πολλαπλών διακρίσεων είναι ΔΩΡΕΑΝ, καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής και αφορούν σε:
• ενημέρωση και εξειδικευμένη πληροφόρηση
• ψυχολογική και κοινωνική συμβουλευτική (εξειδικευμένη στήριξη με την οπτική του φύλου)
• εργασιακή συμβουλευτική
• νομική συμβουλευτική/πληροφόρηση για τα δικαιώματα των γυναικών, τους σχετικούς νόμους, τις απαιτούμενες διαδικασίες για την υποβολή μήνυσης, καταγγελίας, κ.ά.
• συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και παραπομπή των γυναικών σε ξενώνες, στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, στο δικαστήριο, σε νοσοκομεία, σε φορείς αρμόδιους για προνοιακά ή άλλα επιδόματα, σε φορείς απασχόλησης, προστασίας και υποστήριξης παιδιών κ.ο.κ.

Σίγουρα η ύπαρξη ενός συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στην Τρίπολη σηματοδοτεί μία άριστη διαθέσιμη υπηρεσία την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε γυναίκα έχει ανάγκη. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι δωρεάν σε γυναίκες που εισπράττουν βία με πολλούς τρόπους είτε με τη μορφή της ενδοοικογενειακής βίας είτε σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό, καθώς και την εμπορία και διακίνηση.
Οι ενδιαφερόμενες μπορούν απευθυνθούν στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Τρίπολης για την:
α) ψυχοκοινωνική και νομική στήριξη γυναικών θυμάτων βίας
β) νομική βοήθεια σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης.
Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 16:00
Πλατεία Νέας Δημοτικής Αγοράς, Τρίπολη, 22100
2710 241814
tripoli@isotita.gr

Get your files

Ροή Ειδήσεων