• Αναζήτηση

Συνάντηση Νίκα Γιαννημάρα για σημαντικά έργα στο δήμο Δυτικής Μάνης

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας  στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον δήμαρχο Δυτικής Μάνης Δημήτρη Γιαννημάρα και τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Μπασάκο.

Την συνάντηση απασχόλησε, μεταξύ άλλων, η απένταξη -λόγω υπέρβασης του προβλεπόμενου προϋπολογισμού της δράσης του ΠΕΠ Πελοποννήσου- του έργου ανάπλασης του παραλιακού δρόμου στον Αγιο Νικόλαο. Κατά την σχετική συζήτηση αποφασίστηκε να καταβληθεί προσπάθεια για να περισωθεί το εν λόγω έργο, επαναλαμβάνοντας τις σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες -οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν περί τον ένα μήνα, με την απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση, όπως τονίστηκε, “να κινηθεί ταχύτατα ο δήμος”.

Ακόμα, συζητήθηκε το σοβαρό πρόβλημα της υδροδότησης του δήμου, ενώ εξετάστηκε η δυνατότητα να συμβάλει η Περιφέρεια εφόσον προκριθεί η λύση της αφαλάτωσης του νερού που αντλείται από γεωτρήσεις -καθώς η εκτίμηση είναι ότι αποτελεί ενδεδειγμένη λύση, χωρίς ιδιαίτερο κόστος.

Αλλα ζητήματα που απασχόλησαν τη σημερινή συνάντηση είναι το αγροτικό δίκτυο του δήμου, πολιτιστικά θέματα και προσβάσεις στα μνημεία, αλλά και η εκτεταμένη παρέμβαση που επιχειρεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον δρόμο της Μάνης.

Τέλος, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας δήλωσε ότι σύντομα θα γίνουν εγκαίνια στο λιμάνι Καρδαμύλης, ενώ οσονούπω αναμένεται και η ολοκλήρωση της μελέτης για την παρέμβαση στο λιμάνι της Στούπας.

Ροή Ειδήσεων