• Αναζήτηση

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τον Παναγιώτη: Τελειώνει το Λύκειο και ακόμα να βρει σχολείο με ασανσέρ!

Εφθασε στην Γ’ τάξη του Λυκείου ο Παναγιώτης, μαθητής ΑμεΑ και ακόμα να βρει ένα σχολείο στην Καλαμάτα, με ασανσέρ, με το οποίο θα φοιτά σε αίθουσα ορόφου ή θα μετέχει κανονικά στις εορταστικές εκδηλώσεις του σχολείου του, όπως οι συμμαθητές του και όλα τα άλλα παιδιά.

Είναι ο μαθητής στο σχολικό συγκρότημα του 1ου – 2ου ΕΠΑΛ, για τον οποίο ξεκίνησε το 2021 κι εγκαταστάθηκε το ασανσέρ από τον δήμο, από την περασμένη σχολική χρονιά, αλλά ακόμα δεν έχει λειτουργήσει, γιατί δεν μπορεί να πάρει πιστοποίηση.

Το πρωί της περασμένης Παρασκευής συναντήσαμε τον Παναγιώτη μαζί με τη μητέρα του, τη Μαρία, με το αναπηρικό καρότσι στο συγκρότημα των ΕΠΑΛ, την ώρα που πήγαινε στο σχολείο

Η μητέρα του μας επιβεβαίωσε ότι όσα ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη Τρίτη,  είναι αλήθεια, είναι η πραγματικότητα. Στον Παναγιώτη η πολιτεία έχει φερθεί πολύ άσχημα. Το παιδί ξεκίνησε πριν 12 χρόνια στο 7ο Δημοτικό, έφθασε στην Γ’ Λυκείου και ακόμα δεν έχει μπει σε ασανσέρ, δεν μπορεί να έχει πρόσβαση και να κάνει μάθημα σε αίθουσα ορόφου.

“Στο 7ο τον έπαιρνε ο πατέρας του στον ώμο, για να τον ανεβάσει δύο ορόφους, για να κάνει πληροφορική”, μας είπε η μητέρα και παρατήρησε: “Στο Γυμνάσιο Παραλίας τα ίδια. Φτιάχθηκε μια ράμπα, αλλά ούτε εκεί έγινε ασανσέρ. Στο Λύκειο φτιάχθηκε ασανσέρ, αλλά δεν λειτουργεί. Θα τελειώσει το Λύκειο ο Παναγιώτης και δεν θα έχει ασανσέρ. Τουλάχιστον να προλάβουν τα επόμενα παιδιά”.

Για το ζήτημα του ασανσέρ η διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ (το σχολείο του Παναγιώτη) Ελένη Θεοδωρακάκου μας είπε ότι “είναι  πολύ σοβαρό ζήτημα, που δεν λειτουργεί. Η τάξη του Παναγιώτη κάνει μάθημα στο ισόγειο. Είμαστε αναγκασμένοι να αλλάζουμε αίθουσα και να πηγαίνει στο ισόγειο μια τάξη, που έχει μαθητή με σπασμένο πόδι και δεν μπορεί να μετακινηθεί σε όροφο”.

ΠΗΓΗ: https://eleftheriaonline.gr/ –

Ροή Ειδήσεων