• Αναζήτηση

Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι -Αποφασίζουν για μουσεία, θέατρα, κινηματογράφους και συναυλίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων με βασικό θέμα στην ατζέντα το σταδιακό άνοιγμα του Πολιτισμού.

Οπως έγραψε χθες το iefimerida.gr η κυβερνητική πρόταση προς τους ειδικούς αφορά τρεις ημερομηνίες-κλειδιά για το άνοιγμα του Πολιτισμού:
Η αρχή προτείνεται να γίνει με το άνοιγμα των μουσείων στις 14 Μαΐου, ημερομηνία ανοίγματος του τουρισμού. Τα μουσεία είναι λογικό να έχουν προτεραιότητα στο άνοιγμα, καθώς αναμένεται να υπάρξει έντονο ενδιαφέρον για επισκέψεις και από τους τουρίστες που θα καταφθάνουν σταδιακά στην Ελλάδα. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως η επιτροπή έχει δώσει το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των μουσείων.

Στη συνέχεια, μία εβδομάδα αργότερα, στις 21 Μαΐου η κυβέρνηση προτείνει να ανοίξουν τα θερινά σινεμά. Τονίζεται όμως ότι δεν θα δοθεί πράσινο φως για άνοιγμα στις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες και στους πολυκινηματογράφους.

Η συνέχεια θα γίνει με τα θέατρα αλλά και τις συναυλίες και προτείνεται ως ημερομηνία η 28η Μαΐου.

Ανοιγμα με αυστηρά μέτρα προστασίας
Σημειώνεται πάντως ότι για όλες τις δραστηριότητες, στις οποίες ενδεχομένως θα δοθεί το πράσινο φως για επαναλειτουργία (μουσεία, σινεμά, θέατρα, συναυλίες), θα ισχύουν αυστηρά μέτρα προστασίας. Ανάμεσα σε αυτά θα είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η θερμομέτρηση των επισκεπτών κατά την είσοδό τους, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων που θα μπορεί να βρίσκεται στους συγκεκριμένους χώρους, αλλά και αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα στους παρευρισκομένους.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στους χώρους του πολιτισμού αναμένεται να ισχύουν όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό όπως και στις υπόλοιπες δραστηριότητες (μάσκες, self test).

Ροή Ειδήσεων