• Αναζήτηση

Τα 5 λάθη που κάνουμε όταν παρέχουμε πρώτες βοήθειες στα παιδιά

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μεγαλώσει με κάποιους βασικούς κανόνες σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε, όταν παρέχουμε πρώτες βοήθειες. Τα κακά νέα είναι ότι, επίσης οι περισσότεροι από εμάς, δεν έχουμε μπει στον κόπο να αναβαθμίσουμε τις γνώσεις μας και να προβληματιστούμε για το κατά πόσο τα «γιατροσόφια» με τα οποία μας «έσωζαν» οι δικοί μας γονείς, παραμένουν έγκυρα και αποτελεσματικά. Σύμφωνα με τους γιατρούς που ειδικεύονται στις πρώτες βοήθειες, τα λάθη που συνήθως κάνουμε είναι τα εξής:

Όταν το παιδί έχει πυρετό, το ντύνουμε ακόμα πιο ζεστά για να ιδρώσει.

Τα 5 λάθη που κάνουμε όταν παρέχουμε πρώτες βοήθειες στα παιδιά

Όταν το παιδί έχει κρυάδες και αρχίζει να ανεβάζει πυρετό, οι περισσότεροι από εμάς το σκεπάζουμε με κουβέρτες, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία του να ανεβαίνει ακόμα πιο γρήγορα. Παρόλο που ο πυρετός αποτελεί ένδειξη ότι το ανοσοποιητικό σύστημα δουλεύει και ο οργανισμός παλεύει για να αντιμετωπίσει τη λοίμωξη, το να ζεσταίνουμε ακόμα περισσότερο το παιδί, λένε οι ειδικοί, κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Ο σκοπός πρέπει να είναι να βοηθήσουμε το παιδί να «ρίξει» θερμοκρασία, ώστε ο οργανισμός του να «δουλέψει» καλύτερα.

Όταν το παιδί καίγεται, βάζουμε αμέσως αντιφλογιστική κρέμα.

Όταν η επιδερμίδα έχει υποστεί έγκαυμα, το παιδί νιώθει έντονο κάψιμο, το οποίο εισχωρεί βαθύτερα στους ιστούς του δέρματος. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με την ιατρό κ. Σούκουλη Παρασκευή, είναι να ρίξετε κρύο νερό στην περιοχή που έχει υποστεί βλάβη, για τουλάχιστον 15 λεπτά (μπορείτε, π.χ. να την βυθίσετε σε μία λεκάνη με παγωμένο νερό). Αυτό θα βοηθήσει το κάψιμο να υποχωρήσει. Μην τρίψετε κάτι πάνω στην επιφάνεια του δέρματος αμέσως, καθώς αυτό θα παγιδέψει την φλόγωση –περιμένετε 20 λεπτά ή και περισσότερο μέχρι να βάλετε την ειδική ενυδατική, αντιφλογιστική κρέμα.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: mama365.gr

Ροή Ειδήσεων