• Αναζήτηση

Τα μαθηματικά κάνουν καλό στην ερωτική ζωή!

Αν είστε καλοί στα μαθηματικά, μπορεί να έχετε πιο δραστήρια σεξουαλική ζωή καθώς θα μεγαλώνετε, σύμφωνα με μία νέα βρετανική μελέτη. Όπως έδειξε, οι συνταξιούχοι που μπορούν να κάνουν πολύπλοκους μαθηματικούς υπολογισμούς έχουν διπλάσιες πιθανότητες να είναι σεξουαλικώς ενεργοί, σε σύγκριση με όσους δεν μπορούν. Ακόμα και μεταξύ των 70άρηδων, την ερωτική τους ζωή απολαμβάνουν ο ένας στους πέντε απ’ όσους μπορούν να λύνουν μαθηματικά προβλήματα, έναντι του ενός στους 10 μεταξύ όσων δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Τα στοιχεία αυτά αποτελούν τυχαίο εύρημα της μελέτης, η οποία προσπαθούσε να εξακριβώσει εάν οι άνθρωποι που ξέρουν μαθηματικά είναι ικανότεροι στην αποταμίευση χρημάτων που θα τους επιτρέψει να έχουν στοιχειώδη οικονομική άνεση όταν γεράσουν. Τη μελέτη πραγματοποίησε η δρ Τσεζίρα Ούρτζι Μπρανκάτι, από το Διεθνές Κέντρο Μακροζωίας (ILC), στο Λονδίνο, η οποία ανέλυσε στοιχεία από μία μακροπρόθεσμη μελέτη για τη γήρανση που έχει αρχίσει από το 2002 σε χιλιάδες εθελοντές οι οποίοι εκείνη την εποχή είχαν ηλικία άνω των 55 ετών.

Η δρ Μπρανκάτι εξέτασε τις απαντήσεις που είχαν δώσει σε τεστ μαθηματικών οι εθελοντές και τις συνέκρινε με διάφορες παραμέτρους της ζωής τους. Όπως ίσως ήταν αναμενόμενο, διαπίστωσε ότι η καλή βαθμολογία σε μαθηματικές πράξεις όπως ο υπολογισμός κλασμάτων και σύνθετων τόκων, σχετίζεται με καλύτερη αποταμίευση και καλύτερο προγραμματισμό της ζωής μετά τη συνταξιοδότηση. Ωστόσο αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο ήταν η συσχέτιση μεταξύ της ικανότητας στα μαθηματικά με τις ικανότητες στο κρεβάτι.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: perierga.gr

Ροή Ειδήσεων