• Αναζήτηση

Ταξίδι σε χώρα που δεν ξέρεις τη γλώσσα!

Τα ταξίδια είναι υπέροχα. Γνωρίζεις μια νέα χώρα, έναν νέο πολιτισμό, διευρύνεις τους ορίζοντές σου και φυσικά διασκεδάζεις.

Από όλο αυτό δεν λείπει το άγχος σχετικά με την οργάνωση και του αν τα έχεις κάνει όλα σωστά. Βέβαια, ένα άγχος παραπάνω υπάρχει όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό και πας σε μια χώρα που δεν ξέρεις τη γλώσσα.

«Και αν δεν μιλάνε Αγγλικά; Θα κάνω συνέχεια νοήματα», είναι μερικά από τα ερωτήματα που τριβελίζουν το κεφάλι σου. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να τα βγάλεις πέρα άμα βρεθείς στη μέση της Κόκκινης Πλατείας στη Ρωσία και πιστεύεις πως δεν μπορείς να συνεννοηθείς.

Μάθε τα βασικά

Δεν σου είπα να μιλάς άπιαστα Ρωσικά μέσα σε ένα μήνα, αλλά μάθε χρήσιμες εκφράσεις. «Παρακαλώ», «ευχαριστώ», «Με συγχωρείτε», «Μιλάτε Αγγλικά» πρέπει να είναι μερικές από αυτές. Θα νιώσεις μια παραπάνω άνεση.

Κατέβασε εφαρμογή μετάφρασης

Τεχνολογία… Τι θα έκανες χωρίς αυτή; Αντί να κουβαλάς ένα λεξικό, απλά μιλάς στο κινητό και αυτό κάνει τη μετάφραση. Μαγικό!

Μην υποτιμάς τα νοήματα

Οι χειρονομίες είναι ίσως μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους και μια… διεθνής «γλώσσα». Το μόνο που θα πρέπει να προσέξεις είναι να κάνεις κάποια έρευνα μη τυχόν κάποια χειρονομία είναι προσβολή στη χώρα που είσαι.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων