• Αναζήτηση

Τέλος το χάρτινο μπλοκάκι των τροχονόμων -«Πρεμιέρα» για τις ηλεκτρονικές κλήσεις, θα έρχονται στο gov.gr

Τίτλοι τέλους πέφτουν στο… παραδοσιακό μπλοκάκι των τροχονόμων, αφού η διαδικασία ψηφιοποιείται και πλέον οι κλήσεις στους παραβάτες του ΚΟΚ θα έρχονται απευθείας στο κινητό μέσω της ψηφιακής πύλης gov.gr και της ΑΑΔΕ.

«Εδώ και μερικές ημέρες έχει ξεκινήσει πιλοτικά και πλέον κανονικά η βεβαίωση των παραβάσεων με ηλεκτρονικό τρόπο. Το παλιό χάρτινο μπλοκάκι θα φύγει, όπως φαίνεται. Η διαδικασία είναι η ίδια. Παίρνουμε τα έγγραφα των πολιτών μέσω του κινητού που μας έχει χορηγήσει η Υπηρεσία εδώ και αρκετά χρόνια για να κοιτάμε ταυτότητες, πινακίδες και ασφάλεια», είπε στο Mega ο επικεφαλής του κλιμακίου της Τροχαίας που διενεργούσε ελέγχους σήμερα το πρωί στην περιοχή του Χίλτον.«Βλέπουμε τον παραβάτη και τον σταματάμε. Αφού πάρουμε τα έγγραφα μπαίνουμε στην εφαρμογή του police online, στις κλήσεις Τροχαίας και ξεκινάει η διαδικασία», συνέχισε, ενώ πραγματοποιούνταν έλεγχοι on camera.

Βίντεο: Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα για τις ηλεκτρονικές κλήσεις

Στο σημείο βρέθηκε και η κάμερα της ΕΡΤ όπου κατέγραψε καρέ-καρέ το πώς λειτουργεί η εφαρμογή για τις ηλεκτρονικές κλήσεις που θα βεβαιώνει η Τροχαία σε όσους παραβαίνουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι κλήσεις θα πληρώνονται με τον κωδικό RF
«Οι κλήσεις θα πληρώνονται με τον κωδικό RF. Έτσι θα αποφεύγεται ο συγχρωτισμός στα ταμεία των ΕΛΤΑ και των δήμων. Σε έναν κύριο που βεβαιώσαμε κλήση για μη χρήση κράνους του ήρθε απευθείας σε SMS στο κινητό και στο mail του», πρόσθεσε ο αρχιφύλακας Γούλτας που μίλησε και στη δημόσια τηλεόραση.

 

Ροή Ειδήσεων