• Αναζήτηση

Τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα – Τα προγνωστικά στοιχεία του Σάκη Αρναούτογλου

Άστατος θα είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου.

Κατά το δελτίο καιρού στην ΕΡΤ, ενημέρωσε πως από την Πέμπτη θα επικρατήσει έντονη συννεφιά σε περιοχές της χώρας, ενώ τις επόμενες μέρες θα κατέβει μία κρύα μάζα από τα Βαλκάνια που είναι πιθανό να προκαλέσει χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Ειδικότερα, από την Πέμπτη και ύστερα η ηλιοφάνεια θα αντικατασταθεί με σύννεφα, σε ορισμένες περιοχές έντονη, και ο καιρός θα παραμένει άστατος έως και την Καθαρά Δευτέρα.

Την Κυριακή, σύννεφα θα διέρχονται από τα δυτικά προς τα ανατολικά και δεν αποκλείεται να έχουμε τοπικές βροχές στις βορειοδυτικές περιοχές της χώρας.

Πιθανή είναι και η μεταφορά σκόνης, από τα δυτικά προς τα ανατολικά, ενώ θα φυσούν νοτιάδες 6-7 μποφόρ στα πελάγη.

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα

Τα τελευταία στοιχεία για την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, δείχνουν άστατο καιρό στις βορειοδυτικές περιοχές, τη βορειοδυτική Στερεά, τη δυτική, κεντρική και βόρεια Θεσσαλία, αρκετές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Στις τελευταίες, είναι πιθανό να ξεσπάσουν και καταιγίδες.

Όσον αφορά στην κρύα μάζα, τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν θα κατέβει τόσο νότια ώστε να επηρεάσει πολύ έντονα τη χώρα, αλλά δεν αποκλείονται χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές της Μακεδονίας, Θράκης και της Ηπείρου.

No posts selected!

Ροή Ειδήσεων