• Αναζήτηση

Το 1ο Γενικό Λύκιο Καλαμάτας συμμετείχε στην 47η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής στην Αθήνα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδας οργάνωσε την 47η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής στην Αθήνα από 26-29 Απριλίου 2024.Το 1ο Γενικό Λύκιο Καλαμάτας συμμετείχε με τις μαθήτριες της Α’ Λυκείου Βασιλική Μπαλαφούτη και Δήμητρα Χαραλαμπιδοπούλου με την υπεύθυνη καθηγήτρια Υποδιευθύντρια του σχολείου Βασιλική Κέλλη.

Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση της ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση, εμπλέκοντας στις δράσεις τους νέους προβάλλοντας την κοινοβουλευτική συζήτηση και ενθαρρύνοντας το διαπολιτισμικό διάλογο επί επίκαιρων ευρωπαϊκών θεμάτων. ’Ετσι εξοπλίζει τους νέους με αρχές όπως ειρηνικής γειτνίασης, συνεργασίας, αλληλεγγύης και σεβασμού στον άνθρωπο, στη διαφορετικότητα και στο περιβάλλον, εφόδια σημαντικά που θα προετοιμάσουν τους πολίτες του αύριο.

Οι μαθήτριες επεξεργάστηκαν τα θέματα: «Stop eating my Cookies» και «Brain Drain or Brain Circulation» και δήλωσαν ότι η εμπειρία ήταν εξαιρετική. Γνωρίζοντας και τους άλλους συμμετέχοντες στις επιτροπές, αντάλλαξαν ιδέες και επιχειρήματα αποκτώντας μια αξέχαστη και εποικοδομητική εμπειρία! Συγχαίρουμε τις μαθήτριες μας που ανταποκρίθηκαν επάξια!

Ροή Ειδήσεων