• Αναζήτηση

Το 50ό Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ σε Πύλο, Μεθώνη, Κορώνη

Το 50ο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ (Φίλοι Παλιού Αυτοκινήτου) οργανώνεται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας από σήμερα μέχρι τις 2 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη εκδήλωση του χρόνου, ενώ φέτος γιορτάζονται και τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Λέσχης.

Όλες οι διανυκτερεύσεις θα γίνουν στο Elite City Resort της Καλαμάτας και το πρόγραμμα των συμμετεχόντων έχει ως εξής: σήμερα Πέμπτη, εκκίνηση από τα Ίσθμια με στάσεις στον Αγ. Πέτρο και Σπάρτη. Άφιξη Καλαμάτα το απόγευμα. Αύριο Παρασκευή εκκίνηση από την Πλατεία της Καλαμάτας προς Γερολιμένα, Αρεόπολη και την ευρύτερη περιοχή της Μάνης.

Στο πρόγραμμα του Σαββάτου συμπεριλαμβάνεται και η Πύλος.

Μετά την εκκίνηση από το ξενοδοχείο, θα γίνει στάση στην Κορώνη και έπειτα μέσω Μεθώνης, στην Πύλο περίπου στις 2.30 μ.μ. για τον μεγάλο τερματισμό.

Τα αυτοκίνητα θα σταθμεύσουν στον χώρο των παλιών σφαγείων ως τις 5 μ.μ. Η δράση υλοποιείται με τη συνεργασία της Λέσχης Κλασικών Οχημάτων και την Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας.

Η παραμονή θα είναι το πολύ μέχρι τις 5 μ.μ. όπου κάτοικοι και επισκέπτες της Πύλου θα μπορούν να θαυμάσουν τα ιστορικά αυτοκίνητα.Η ΦΙΛΠΑ, είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο ιδρύθηκε το 1972 από λάτρεις του παλαιού αυτοκινήτου. Σήμερα αριθμεί πάνω από 1.600 μέλη σε όλη την Ελλάδα, τα οποία αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο στην αποκατάσταση και συντήρηση αυτών των πολύτιμων οχημάτων και αφήνουν στις νέες γενιές εξαιρετικά δείγματα της πολιτιστικής κληρονομιάς. Επίσης η ΦΙΛΠΑ, υπέγραψε Μνημόνιο Αμοιβαίας Κατανόησης και Συνεργασίας με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και είναι ο Επίσημος Εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιού Αυτοκινήτου (FIVA – Fédération Internationale des Véhicules Anciens) στην Ελλάδα.

Στο Διεθνές Ράλλυ συμμετέχουν περίπου 60-70 πληρώματα συμπεριλαμβανομένων και ξένων από την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Κύπρο. Καλύπτονται πάνω από 600 χλμ. και εξερευνώνται ιδιαίτερα μέρη της χώρας, μέσα από τις διαδρομές με τα κλασικά οχήματα!

Ροή Ειδήσεων