• Αναζήτηση

Το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας ξεκίνησε η εκπαιδευτική επίσκεψη αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Σόφια

Το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας ανακοινώνει ότι την Κυριακή 21/04/24 ξεκίνησε η εκπαιδευτική επίσκεψη αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Σόφια και συγκεκριμένα στο σχολείο, 32 Secondary Language School “St. Kliment Ohridski”. Η επίσκεψη έχει διάρκεια μιας (1) εβδομάδας.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί είναι: Ιωάννα Γρουσουζάκου, Γεωργία Μουσελίμη, Ειρήνη Παπαχίου και Μαρία Φάσσου ενώ οι μαθήτριες/τες: Αγγελική Βουκάϊ, Ιωάννης Μήλας, Αθηνά Μπακή, Παναγιώτης Τσάμπρας, Παναγιώτης Φλώρος και Φωτεινή Χρονοπούλου.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ECO: “Εκπαίδευση για την Οικολογική και Περιβαλλοντική Προστασία σε Ευρωπαϊκό Πλαίσιο”, το οποίο επικεντρώνεται στην ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση σχετικά με θέματα περιβαλλοντικής προστασίας. Ο στόχος της εκπαιδευτικής επίσκεψης είναι η διεξαγωγή δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς και η επίσκεψη σε πάρκα και άλλα αξιοθέατα που σχετίζονται με την οικολογία και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με ειδικούς και να πραγματοποιήσουν εργαστήρια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα βοηθήσουν στην κατανόηση της σημασίας της περιβαλλοντικής προστασίας.

Η επίσκεψη αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας του σχολείου μας να προωθήσει την ευαισθητοποίηση για θέματα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και προστασίας του περιβάλλοντος και συντάσσεται με την προσπάθεια της πόλης μας και του Δήμου μας να επιτύχουμε το στόχο της κλιματικής ουδετερότητας της πόλης της της Καλαμάτας. Είναι πεποίθησή μας ότι η εφικτότητα και η αποτελεσματικότητα αυτού του στόχου επιτυγχάνονται δια μέσου της εκπαίδευσης.

 

Ηλίας Παρθένιος Διευθυντής 5ου Γυμνασίου Καλαμάτας

Ροή Ειδήσεων