• Αναζήτηση

Το Feng Shui των χρωμάτων και η διάθεσή σου

Το Feng shui και η διάθεσή σου

Θα έχεις διαπιστώσει ότι πολλές φορές τα χρώματα που διαλέγεις να φορέσεις έχουν σχέση με την ψυχολογία σου. Όταν νιώθεις δυναμισμό και έξαψη, συνήθως προτιμάς τις έντονες αποχρώσεις. Αντίθετα, αν δεν είσαι και πολύ στα… πάνω σου, συχνά διαλέγεις σκούρα ή ουδέτερα χρώματα.

Σκέφτηκες όμως ποτέ ότι το πράγμα μπορεί να λειτουργεί και αντίστροφα; Πραγματικά, διαλέγοντας συγκεκριμένα χρώματα, μπορείς να αλλάξεις όχι μόνο τη διάθεσή σου, αλλά και την ψυχολογική σου στάση γενικότερα. Και να έχεις «καλό φενγκ σούι» όχι μόνο στον χώρο σου, αλλά και μέσα σου!

ΤΟ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

Το φενγκ σούι (feng shui) δίνει μεγάλη σημασία στη χρήση των χρωμάτων, για να βελτιώσει την ενέργεια ενός χώρου. Άλλωστε, και τα ίδια τα χρώματα είναι ενέργεια, σύμφωνα με τη Φυσική. Είναι κύματα ακτινοβολίας που, ανάλογα με το μήκος τους, εμφανίζονται στα μάτια μας με όλη την ποικιλία του χρωματικού φάσματος. Έτσι, μας επηρεάζουν σε ένα πολύ βαθύ επίπεδο. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι η ψυχολογική ανάλυση των επιδράσεων που έχουν τα χρώματα επάνω μας είναι μια ολόκληρη επιστήμη. Μια επιστήμη που τη χρησιμοποιούν σε αμέτρητες εφαρμογές, από το χρώμα που θα βαφτεί ένα εστιατόριο για να σου ανοίγει την όρεξη, μέχρι το πώς θα είναι χρωματισμένη μια συσκευασία προϊόντος, για να σε κάνει να το αγοράσεις.

Όμως και επάνω μας, σε επαφή με το σώμα μας, οι δονήσεις των χρωμάτων έχουν έντονη επιρροή. Και εδώ η δύση συναντά την ανατολή, καθώς εδώ και αιώνες το φενγκ σούι έχει αξιοποιήσει τις ιδιότητες των χρωμάτων, όχι μόνο στο να μεταβάλλουν την ενέργεια ενός χώρου, αλλά και στο να επηρεάζουν την υγεία, την ευεξία και την ψυχολογία ενός ανθρώπου.

Τα χρώματα και τα χαρίσματα

Για το φενγκ σούι (feng shui), τα πάντα στο σύμπαν αποτελούνται από πέντε βασικά στοιχεία: Τη Φωτιά, τη Γη, το Μέταλλο, το Νερό και το Ξύλο. Και στο καθένα τους αντιστοιχούν οι εποχές του χρόνου, οι κατευθύνσεις του ορίζοντα, τα χρώματα, τα όργανα του σώματος, οι επιδιώξεις που έχει ο άνθρωπος από τη ζωή του αλλά και τα χαρίσματά του.

Η Γη, για παράδειγμα, αντιστοιχεί με την ειλικρίνεια και την καλή πίστη, όπως και με τα χρώματα κίτρινο, καφέ και μπεζ. Η Φωτιά έχει να κάνει με την ευγένεια και την υπόληψη, και με το κόκκινο και το πορτοκαλί χρώμα. Το Μέταλλο συνδέεται με τη δικαιοσύνη και το λευκό χρώμα, ενώ το Ξύλο με την ανθρωπιά και το πράσινο ή το γαλάζιο. Το Νερό αντιστοιχεί με τη νοημοσύνη και τη σοφία, όπως και με το μαύρο χρώμα. Έτσι, φορώντας κάποιος τα αντίστοιχα χρώματα, μπορεί να ενισχύσει μέσα του τα σχετικά χαρίσματα.

Τα χρώματα μπορούν να αλλάξουν τις τάσεις του χαρακτήρα μας, όπως και την ενέργειά μας. Αν κάποιος συνηθίζει να λέει ψέματα και να εξαπατά τους άλλους, το κίτρινο, το μπεζ και το καφέ θα τον βοηθήσουν να γίνει πιο ειλικρινής. Αν είναι αγενής και προσπαθεί να επιβληθεί στον κόσμο ή να τον εκμεταλλευτεί, με το πράσινο χρώμα, πιθανόν συνδυασμένο με λίγο άσπρο ή μαύρο, μπορεί να γίνει πιο καλόβολος.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: astrologos.gr

Ροή Ειδήσεων