• Αναζήτηση

Το καθιερωμένο πλέον έθιμο της ευλογίας του Χριστόψωμου στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης

Το καθιερωμένο πλέον έθιμο της ευλογίας του Χριστόψωμου, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης. Το χριστόψωμο ευλόγησε ο αρχιερατικός επίτροπος Μεσσήνης Κωνσταντίνος Μελισσουργός.

Η αντιδήμαρχος Μεσσήνης Ελένη Τσέλιου ευχήθηκε σε όλους να έχουν καλές και ευλογημένες γιορτές με τις οικογένειές τους, ευχαριστώντας παράλληλα τους φορείς που συμμετείχαν σε αυτή την εκδήλωση που έχει αγκαλιαστεί τα τελευταία χρόνια από τους δημότες. Ευχές για καλές γιορτές έδωσε και η πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Μεσσηνίας «Ιωνία» Φωτεινή Κοτσογλανίδη, τονίζοντας παράλληλα τον συμβολισμό που έχει το χριστόψωμο για τους Μικρασιάτες.

Στα σπιτάκια της πλατείας, οι παιδαγωγοί από τον Ιδιωτικό Παιδικό Σταθμό «Το πρώτο μας σχολείο» και το ΚΔΑΠ «Αμπάριζα» μαζί με τα παιδιά και τους γονείς τους, έκαναν χριστουγεννιάτικες κατασκευές, ενώ η Ένωση Μικρασιατών πρόσφερε κεράσματα.

Την εκδήλωση συντόνισε η σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης Δώρα Βαρανάκη.

Αμέσως μετά, ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μεσσήνης», τον Δημοτικό Χορευτικό Όμιλο Μεσσήνης και τον Πολιτιστικό – Εξωραϊστικό Σύλλογο Μεσσήνης.

Ροή Ειδήσεων