• Αναζήτηση

Το μήνυμα από το δείπνο Σαμαρά – Καραμανλή

Περίπου 2,5 μήνες μετά το δείπνο που είχαν πραγματοποιήσει στην Θεσσαλονίκη μετά την ΔΕΘ, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς δείπνησαν για δεύτερη φορά χτες το βράδυ στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας.

Το τι ειπώθηκε είναι κάτι που θα μείνει αυστηρά μεταξύ τους, όπως άλλωστε έγινε και μετά το δείπνο στην Θεσσαλονίκη. Συμπεράσματα όμως εξάγονται και χωρίς να γνωρίζει κάποιος τις λεπτομέρειες της συζήτησης. Το γεγονός πως για δεύτερη φορά επέλεξαν να δημοσιοποιήσουν την κοινή τους έξοδο αποτελεί από μόνο του ένα μήνυμα των δύο πρώην πρωθυπουργών.

Η διαρροή μάλιστα έλεγε πως το χτεσινό δείπνο έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Σαμαρά «σε ανταπόδοση της πρόσκλησης Καραμανλή στην Θεσσαλονίκη», μία φράση που εκπέμπει το στοιχείο της αβρότητας και της αμοιβαιότητας που φαίνεται πως θέλουν να περάσουν και οι δύο για την μεταξύ τους σχέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η πρόταση για το χτεσινό δείπνο είχε γίνει εδώ και καιρό και έμενε να οριστικοποιηθεί ως ημερομηνία, την οποία επέλεξε ο κ. Σαμαράς να είναι μόλις μία εβδομάδα πριν τα επίσημα εγκαίνια του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς» που θα λάβουν χώρα στις 7 Δεκεμβρίου. Ο κ. Καραμανλής θα είναι παρών όπως έγραψε η «Κ» από την περασμένη εβδομάδα, με την ομιλία του κ. Σαμαρά να είναι η πρώτη μετά τον Αύγουστο που ξεκίνησε η υπόθεση των παρακολουθήσεων και αναμένεται με ενδιαφέρον εάν θα αναφερθεί στην υπόθεση και τι θα πει.

Ως γνωστόν ο κ. Καραμανλής τοποθετήθηκε τον περασμένο Αύγουστο, στην εκδήλωση στην μνήμη του Γιάννη Κεφαλογιάννη, ζητώντας να υπάρξει φως στην υπόθεση και να μην μείνει καμία σκιά. Ο Μακεδόνας πολιτικός δεν πρόκειται να επανέλθει στο θέμα, καθώς σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται σε αυτόν «ό, τι είχε να πει το είπε». Οι δύο πάντως πρώην πρωθυπουργοί έχουν πάντα μεγάλο ενδιαφέρον και για τα εθνικά θέματα και είναι βέβαιο πως το μενού του χτεσινού δείπνου εμπεριείχε και τις διεθνείς σχέσεις και τα ελληνοτουρκικά.

πηγή: https://www.kathimerini.gr/

Ροή Ειδήσεων