• Αναζήτηση

Το μυστικό της Κυριακής που κάνει τις Δευτέρες πιο ευχάριστες

Πρωινά ξυπνήματα με άγχος από το πρώτο δευτερόλεπτο. Η μέρα ξεκινάει με την πρωινή ρουτίνα και μια ανακεφαλαίωση των ημερήσιων υποχρεώσεων. Ξημερώνει Δευτέρα και τίθεται το μεγάλο ερώτημα «Τι έχω να κάνω σήμερα;» Η εβδομάδα ακόμα δεν ξεκίνησε και εμείς πρωί- πρωί- δεν έχουμε καταφέρει να πιούμε μια γουλιά καφέ –και η μέρα μας παίρνει από τα μούτρα. Πανικός, ζέστη και άγαρμπα ξυπνήματα που χαλάνε την αρχή της μέρας και συνεχίζουν να μας ταλαιπωρούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Ο χρόνος δεν κατανέμεται σωστά και πολλά από τα πλάνα που είχαμε ματαιώθηκαν λόγω λάθος υπολογισμών.

Μπορούμε να χαλαρώσουμε. Όχι, δεν θα παρατήσουμε τη δουλειά στη μέση. Το σχέδιο είναι απλό. Κάθε Κυριακή, λίγο πριν κοιμηθούμε, παίρνουμε ένα μολύβι και ένα χαρτί και κάνουμε ένα γρήγορο πλάνο της εβδομάδας.

Καλά, σίγουρα ακούγεται κάπως προφανές, αλλά μιλάμε για μια δοκιμασμένη και αλάνθαστη συνταγή που μπορεί να μας αποφορτίσει από περιττό άγχος και στρες και εξοικονομώντας μας χρόνο, δίνοντας μας την αίσθηση πως όλα είναι σε μια τάξη και πως δεν τα καταφέρνουμε κατάκοποι «με την ψυχή στο στόμα.» Μάλιστα το να γράφουμε σε χαρτί όλα όσα έχουμε να κάνουμε μας δίνει το αβαντάζ να συγκρατούμε όλα όσα πρέπει να γίνουν.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: marieclaire.gr

Ροή Ειδήσεων