• Αναζήτηση

Το Οινοποιείο Τρουπή «άνοιξε τις πόρτες» του στο κοινό – Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα (video)

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού. Εκατοντάδες οινοποιεία  στις αμπελουργικές περιοχές της χώρας άνοιξαν τις πόρτες τους για το κοινό, ανάμεσα τους και το οινοποιείο Τρουπή στην Φτέρη.

Επισκέπτες από διάφορες περιοχές της χώρας βρέθηκαν στο οινοποιείο, για να δουν από κοντά τους χώρους του και να απολαύσουν τις μοναδικές του ποικιλίες.

Μιλώντας στην κάμερα του Mesogeiostv ο ιδιοκτήτης του οινοποιείου κ. Γιάννης Τρουπής επεσήμανε ότι η ποικιλία που κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση στους επισκέπτες είναι αυτή του Μοσχοφίλερου. Η τοπική ποικιλία της Μαντινείας, που είναι και «η ναυρχίδα» του οινοποείου όπως την χαρακτήρισε.

Οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να περιηγηθούν στους χώρους του οινοποείου, να δουν τις δεξαμενές, τους  χώρους αποθήκευσης και στη συνέχεια να κάνουν γευσιγνωσία.

Εκτός από το Μοσχοφίλερο, το οινοποίειο Τρουπή καλλιεργεί και άλλες ποικιλίες όπως το Αγιωργίτικο και το Ασύρτικο. Μάλιστα από το τελευταία παράγεται μια άριστης ποιότητας ρετσίνα, η οποία έχει λάβει πολύ καλές βαθμολογίες στο εξωτερικό.

Ταυτόχρονα με την επίσκεψη μας στο χώρο, είχαμε την τύχη να συναντήσουμε μια ομάδα φοιτητών Οινολογίας και Αμπελουργίας από την Αθήνα. Στην κάμερα του arcadiaportal.gr μίλησε ένας φοιτητής που κατάγεται από την Κρήτη.

Τα παιδιά αποφάσισαν να κάνουν μια εξόρμηση στην Αρκαδία, έχοντας ακούσει πολλά για το οινοποιείο του Τρουπή.

Ο φοιτητής  επεσήμανε ότι παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα μικρό  οινοποιείο είναι κορυφή.

Αυτό που του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η τσιμεντένια δεξαμενή, η οποία αποτελεί καινοτομία για την Ελλάδα και δεν είχε ξαναδεί κάτι παρόμοιο.

Κλείνοντας, τόνισε ότι η ξενάγηση στους χώρους ήταν καταπληκτική ενώ δεν θα διστάσει να ξαναεπισκεφτεί  την Αρκαδία.

 

 

Ροή Ειδήσεων