• Αναζήτηση

Το ΣτΕ δίνει αναδρομικά 11 μηνών στους συνταξιούχους -Η απόφαση

Για το χρονικό διάστημα των 11 μηνών (από τον Ιούνιο του 2015 έως τον Μάιο του 2016) δικαιούνται αναδρομικά οι συνταξιούχοι, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Συνεπώς, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου, οι συνταξιούχοι οι οποίο ήδη έχουν προσφύγει στο ΣτΕ για τις περικοπές που έχουν υποστεί δικαιώνονται για το παραπάνω χρονικό διάστημα.

Από την άλλη, εκείνοι που δεν έχουν προσφύγει ακόμα, δεν χάνουν το δικαίωμα της διεκδίκησης και μπορούν να προσφύγουν στο μέλλον.
Από την άλλη, σχετικά με τις αξιώσεις μετά το 2016, όταν ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου, το ΣτΕ έκρινε ότι δεν μπορεί κανείς να διεκδικήσει αναδρομικά.

Ωστόσο, αναφορικά με το διάστημα από το 2013 έως και τον Ιούνιο του 2015, όταν εκδόθηκε η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, που αποφάσισε ότι είναι αντισυνταγματικές οι περικοπές για το 2012, με τις σημερινές αποφάσεις επαναλαμβάνει ό,τι είχε ήδη αποφασίσει το 2015. Δηλαδή ότι τα αναδρομικά μπορούν να τα διεκδικήσουν μόνο οι συνταξιούχοι που είχαν προσφύγει τότε, μέχρι τον Ιούνιο του 2015.

Ροή Ειδήσεων