• Αναζήτηση

Τον Αναστάσιο Γυφτάκη τίμησαν στο Ραυτόπουλο [εικόνες]

Τον οπλαρχηγό και ήρωα της Επανάστασης του 1821 Αναστάσιο Γυφτάκη τίμησε ο Δήμος Τριφυλίας και ο Σύλλογος Απανταχού Ραφτοπουλαίων, στην γενέτειρά του, το Ραυτόπουλο Τριφυλίας το Σάββατο 21 Αυγούστου

Στις 7.30 το απόγευμα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφανιών, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι επίσημοι και με θέμα «Ο αγωνιστής και ήρωας του 1821 οπλαρχηγός Αναστάσιος Γυφτάκης» μίλησε ο Αναστάσιος Γυφτάκης πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Ραυτοπουλαίων.

Αμέσως μετά έγινε ξενάγηση στην υπαίθρια έκθεση όπλων και κειμηλίων από τους «Ελληνομνήμονες».

Την εκδήλωση έκλεισε το χορευτικό τμήμα του ΜΕΣΚ με παραδοσιακούς χορούς.

  

Το παρών στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, έδωσαν οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς, ο Αντιδήμαρχος Τριφυλίας Σωτήρης Μπακούρος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Τριφυλίας, Γιάννης Μερκούρης και Θεόδωρος Αντωνόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Άννα Καλογεροπούλου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριφυλίας Παναγιώτης Λούτος, κ.α.

Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Τριφυλίας, η Κοινότητα Ραυτόπουλου, η Κοινωφελής Επιχείρηση, η Επιτροπή «Ελλάδα, Τριφυλία 1821-2021», ο Σύλλογος Απανταχού Ραυτοπουλαίων.

 

πηγή: https://www.gargalianoionline.gr/

Ροή Ειδήσεων