• Αναζήτηση

Tον πρόεδρο του «Διαζώματος» Σταύρο Μπένο, επισκέφτηκε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος

“Tον πρόεδρο του «Διαζώματος» Σταύρο Μπένο, επισκέφτηκε σήμερα στα γραφεία του στην Αθήνα, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Η συζήτηση αφορούσε στα δυο μείζονα προγράμματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεσσήνης που είναι τα εξής: η «Πολιτιστική Διαδρομή Μορέας: ένα ταξίδι από τις αρχαίες στις σύγχρονες πόλεις» και το Αρχαιολογικό Πάρκο Αρχαίας Μεσσήνης.

Η Πολιτιστική Διαδρομή Μορέας θα έχει άξονα οκτώ ιστορικές πόλεις της Πελοποννήσου μεταξύ αυτών και τη Μεσσήνη. Με το πρόγραμμα αυτό ο ταξιδιώτης θα αποκτήσει μια νέα εμπειρία βαθύτερης αίσθησης και κατανόησης του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού πλούτου της Πελοποννήσου. Επίσης θα αποτελέσει πεδίο εφαρμογής για τη βιώσιμη σύνδεση των μνημείων με τη ζωή και συγκεκριμένα: α) με τον αγροδιατροφικό τομέα, β) την τοπική επιχειρηματικότητα και γ) τον ψηφιακό κόσμο.

Τo Αρχαιολογικό Πάρκο Μεσσήνης θα συμβάλλει στη ανάδειξη της Μεσσηνίας σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της Ελλάδας καθώς ο επισκέπτης θα έρχεται σε επαφή με τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Τέλος, συζητήθηκε η ενίσχυση της σύνδεσης της σύγχρονης πόλης της Μεσσήνης με την Αρχαία Μεσσήνη (νέος χώρος πολιτισμού, αξιοποίησης νέων τεχνολογιών, οργάνωση έκθεσης τοπικών προϊόντων).

«Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες του Διαζώματος γιατί πιστεύουμε ότι μπορεί να προσφέρουν πολιτιστική, τουριστική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη», τόνισε ο δήμαρχος Μεσσήνης μετά τη συνάντηση.

«Το τέλος αυτής της συνάντησης είναι η αρχή μια ωραίας συνεργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος του Διαζώματος”.

Ροή Ειδήσεων