• Αναζήτηση

Τραγωδία στα Τέμπη: Πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών και μαθητών στην Τρίπολη (video)

Την Δευτέρα 6 Μαρτίου φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και μαθητές των σχολείων της Τρίπολης, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στην Πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στις οικογένειες των θυμάτων και την έντονη διαμαρτυρία τους για την υποβάθμιση της ποιότητας και της ασφάλειας στις μεταφορές.

 

Οι νέοι της πόλης μας πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας και  φώναξαν δυνατά «Οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι κόστος»

Σε δηλώσεις της η κυρία Φιλένια Σκορδάκη Γιαννακοπούλου πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου της Νοσηλευτικής επέρριψε ευθύνες στις κυβερνήσεις της χώρας διαχρονικά και στην Hellenic Train για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη.

Οι φοιτητές διαδήλωσαν ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης των ελληνικών σιδηροδρόμων, κατήγγειλαν «ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο βωμό της ανάπτυξης που αποσκοπεί μόνο στην αύξηση των κερδών και που κοστίζει ζωές»

“Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών να γίνουμε η φωνή”.

 

Οι νέοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την  Τετάρτη 12:30 στην Πλατεία Πετρινού για να δώσουν το μήνυμα ότι οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι κόστος.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Στείλε μου όταν φτάσεις…»

Ποιος φοιτητής, ποια φοιτήτρια, ποιος μαθητής, ποια μαθήτρια δεν έχει ακούσει αυτά τα λόγια..; Βράζουμε από θλίψη και οργή! Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουμε τα συναισθήματα μας για αυτό το έγκλημα που έγινε στα Τέμπη! Ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι μέσα σε αυτό το τρένο! Συμφοιτητές μας νεκροί!

Εκφράζουμε τα πιο ειλικρινά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Ευχόμαστε να γίνουν γρήγορα καλά οι τραυματίες.

Δεν μπορούμε, όμως, ακόμη να «χωνέψουμε» ότι ήταν ένα έγκλημα προδιαγεγραμμένο! Γιατί δεν άκουσαν τους ίδιους τους εργαζόμενους στον χώρο που εδώ και καιρό προειδοποιούσαν ότι κάτι πρέπει να γίνει για να μην υπάρξει ατύχημα;

Γιατί πρέπει να μπαίνει το κέρδος της κάθε εταιρείας πάνω από την ανθρώπινη ζωή; Πώς γίνεται το 2023 το φαγητό μας να «έρχεται» στο σπίτι με ένα κουμπί, να
παρακολουθείς τη διαδρομή του και εμείς να σχολιάζουμε για το αν υπάρχουν προηγμένα συστήματα τεχνολογίας στα οδικά μας δίκτυα;

Πολλά ερωτηματικά, μία η απάντηση!

Οι εργαζόμενοι το είπαν και το λένε. Για τα κέρδη της εταιρείας θυσιάστηκαν ζωές νέων ανθρώπων, συμφοιτητών μας!

Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές!

Μας εξοργίζουν η ψευτιά και τα κροκοδείλια δάκρυα! Έχουν ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια που προχώρησαν στην απελευθέρωση και την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρομικών δικτύων!

Έχουν ευθύνη που κάθε χρόνο παίρνουν από τον φορολογούμενο λαό 50 εκατομμύρια ευρώ για να τα δίνουν σε αυτήν την εταιρεία και την ίδια στιγμή να
συζητάμε ότι οι υποδομές είναι 50 χρόνια πίσω!

Αυτές τις μέρες δεν μπορούμε να σωπάσουμε… Η σιωπή είναι συνενοχή!
Να μην συγκαλυφθεί τίποτα!

Ροή Ειδήσεων