• Αναζήτηση

Τραγωδία στην Αρκαδία: Νεκρός εργαζόμενος στη ΒΙΠΕ Τρίπολης

Ένας 25χρονος εργαζόμενος, έχασε σήμερα το πρωί την ζωή του, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών, σε εργοτάξιο, νεοαναγειρόμενων κτιρίων, φαρμακοβιομηχανίας, στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης. Η περιοχή έχει αποκλειστεί και ερευνώνται οι συνθήκες του δυστυχήματος.

Ανακοίνωση για το εργατικό δυστύχημα εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας:

«Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, ένας νέος άνθρωπος 25 χρονών συμπληρώνει τον κατάλογο των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων στο Νομό μας.

Την ώρα του μεροκάματου, ο άτυχος συνάδελφος όπου εργαζόταν σε υπό κατασκευή κτίριο στη Β.Ι.Π.Ε. Τρίπολης όπου πραγματοποιούνταν πολλαπλές οικοδομικές εργασίες, για άγνωστο για εμάς λόγο, υλικά που ήταν στοιβαγμένα στο δάπεδο του πρώτου ορόφου (μπετοφόρμ) γλίστρησαν και έπεσαν στη βάση του κτιρίου στο οποίο εργαζόταν ο άτυχος συνάδελφος, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και η έλλειψη μέτρων για την ασφάλεια και την ακεραιότητα των εργαζομένων οδήγησε σ’ αυτό το συμβάν. Η εργοδοτική αυθαιρεσία με εντατικοποίηση των εργασιών και η απουσία λήψης μέτρων για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία από τους εργοδότες και την πολιτεία σε συνδυασμό με τον πλημμελή έλεγχο για την εφαρμογή τους από τους ελεγκτικούς φορείς (ΣΕΠΕ – ΕΦΚΑ κ.λ.π) αποτελούν τον κανόνα στους χώρους εργασίας και συντελούν στην εκδήλωση των εργατικών ατυχημάτων.

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη στήριξη στην οικογένεια και τους οικείους του άτυχου συνάδελφου.

ΖΗΤΑΜΕ:

Την πλήρη διερεύνηση των αιτίων του ατυχήματος.
Τον πλήρη καταλογισμό των ευθυνών σε κάθε υπεύθυν

Ροή Ειδήσεων