• Αναζήτηση

Τρία χρόνια από τις δημοτικές εκλογές του 2019 και τίποτα δεν έχει αλλάξει στο Δήμο Δυτικής Μάνης

Τρία χρόνια από τις δημοτικές εκλογές του 2019 και τίποτα δεν έχει αλλάξει στο Δήμο Δυτικής Μάνης.
Αυτοί που σήμερα αποτελούν τη Δημοτική Αρχή ουσιαστικά ομολογούν την αποτυχία τους προσπαθώντας να κρυφτούν πίσω από λόγια, δικαιολογίες και μετατόπιση ευθυνών.
Οι δημότες δίνοντας το δικό τους μοναχικό αγώνα προσπαθούν να επιβιώσουν και να κρατήσουν όρθιο το τόπο αντιμετωπίζοντας τεράστια καθημερινά, άλυτα θέματα.
Οι υπεύθυνοι μένουν παρατηρητές των προβλημάτων και στρουθοκαμηλίζοντας μιλούν για ευθύνες άλλων…
Αν τελικά δεν έχει την ευθύνη ο Δήμος για ότι απασχολεί τον δημότη του, τότε ποίος την έχει?
Ποίος πρέπει να βγαίνει μπροστά να παλεύει ώστε να δοθούν ή να απαιτηθούν λύσεις?
Νερό, σκουπίδια, βιολογικός ,αγροτικοί δρόμοι, ηλεκτροδότηση, παραλίες, τηλεπικοινωνίες, κέντρο υγείας-περιφερειακά ιατρεία, δημοτική περιουσία όλα αφημένα στη τύχη τους.
Η διάλυση των υπηρεσιών (τεχνικό, ύδρευση-ένας υδραυλικός για όλο το Δήμο!), οι δωρεές δημοτικών χώρων, η μη είσπραξη οφειλών και πολλά άλλα… μπορεί να εξυπηρετούν μικροπολιτικές και συμφέροντα αλλά λύσεις και υποδομές δεν φέρνουν. Αντιθέτως φέρνουν την εικόνα που σήμερα βιώνει ο τόπος μας και που εσείς δυστυχώς δεν θέλετε να δείτε και που τελικά τη χρεώνετε στο δημότη.
Κύριοι της συγκυβέρνησης αφήστε τα τραπεζώματα και τις ετερόκλιτες, προεκλογικές συμφωνίες επιβίωσης και δουλέψτε.
Δεν μπορεί η κάθε μια συνιστώσα από εσάς να τραβά το δικό της δρόμο με το βλέμμα στραμμένο στη κάλπη και στο τέλος να σας φταίνε οι άλλοι.
Οι δημότες στη περιοχή μας έχουν δείξει πως είναι και πρόθυμοι και ευαισθητοποιημένοι. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η ύπαρξη σημαντικών εθελοντικών και πολιτιστικών οργανώσεων με σπουδαίο έργο.
Το ζητούμενο είναι η ικανότητα έμπνευσης και ενεργοποίησης δυνάμεων κάτι που φαίνεται να μην απασχολεί και που ίσως και να μην βολεύει.
Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως δεν υπάρχει άλλος χρόνος.
Η Μάνη χρειάζεται τώρα έργα υποδομής για να αντέξει όλη αυτή την ανάπτυξη, χρειάζεται ομάδες ανθρώπων με γνώση που πραγματικά θέλουν και μπορούν να συνεργαστούν ώστε όλος αυτός ο πλούτος να μην πάει χαμένος.
Πάνω από όλα η Μάνη χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας και διοίκησης κάτι για το οποίο καθημερινά αγωνιζόμαστε σαν δημοτική παράταξη και που για αυτό το σκοπό καλούμε σε συστράτευση όλες τις δυνάμεις του τόπου ώστε να ξεφύγουμε από τα σημερινά αδιέξοδα.

Ρουτζούνης Αλέξης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής Παράταξης “Συνεργασία για τη Δυτική Μάνη”

Ροή Ειδήσεων