• Αναζήτηση

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Θα «βουλιάξει» η Πελοπόννησος -Σε ποιους προορισμούς υπάρχουν ακόμα δωμάτια

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι προ των πυλών και δεν είναι λίγοι οι εκδρομείς που έχουν προγραμματίσει, ήδη, τiς διακοπές τους για το τριήμερο από Παρασκευή 21 Ιουνίου και επιστροφή Δευτέρα 24 Ιουνίου.

Βασικός παράγοντας και τη φετινή χρονιά για την επιλογή του προορισμού δεν είναι άλλος από το κόστος μετακίνησης, κυρίως των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, που καταγράφουν μια επιπλέον αύξηση, της τάξεως του 40%.

Στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς, τα ποσοστά προ-κρατήσεων σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης καταγράφονται υψηλά. Ιδιαίτερα στα κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού, με τις τιμές να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με τους μακρινότερους νησιωτικούς προορισμούς, όπου το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων είναι υψηλότερο.

Τη φετινή χρονιά το κόστος διαμονής είναι οικονομικότερο στους μακρινούς νησιωτικούς προορισμούς και ο λόγος δεν είναι άλλος από το να μπορέσουν οι επαγγελματίες της διαμονής να εξισορροπήσουν το συνολικό κόστος των εκδρομέων μετά τη ραγδαία αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

«Οι ηπειρωτικοί προορισμοί για πολλούς είναι μονόδρομος, ιδιαίτερα σε χιλιομετρικές αποστάσεις 2 – 2,5 ωρών από την κύρια κατοικία τους. Ήδη, στην ηπειρωτική Ελλάδα το ποσοστό προ-κρατήσεων είναι άνω του 70% και σίγουρα τις επόμενες ημέρες θα αγγίξει ακόμη και το 100% στους όμορους νομούς της Αττικής», δηλώνει στο iefimerida.gr o Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E- Real Estates.
Σύμφωνα με την AirDNA, στην Καλαμάτα είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης 764 αυτοτελείς κατοικίες και διαμερίσματα, στη Μονεμβασιά 315, στο Ναύπλιο 382, στη Ναυπακτία 225 και στον Νομό Ηλείας 418.

Καλαμάτα
Στην Καλαμάτα οι προ-κρατήσεις στην πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης αγγίζουν το 80%, με το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 266€ για κατοικία 80 τ.μ. με 3 Υ/Δ σε απόσταση 700 μέτρων από το κέντρο της πόλης.

Ναύπλιο
Στο Ναύπλιο είναι εγγεγραμμένα 382 ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (ολόκληρα διαμερίσματα και κατοικίες). Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 269€ για κατοικία 100 τ.μ. σε απόσταση 800 μέτρων από το κέντρο.

Νομός Ηλείας
Ο «άγνωστος» νομός της Πελοποννήσου με τις χρυσαφένιες αμμώδεις παραλίες χιλιομέτρων, που λίγοι γνωρίζουν, καταγράφει 418 εγγεγραμμένα ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις είναι από 221€ σε κατοικία 55 τ.μ. στην περιοχή του Κατάκολου.

Κιάτο
Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 185€ για κατοικία 90 τ.μ. σε απόσταση 400 μέτρων από το κέντρο. Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 75%.

Ξυλόκαστρο
Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 245€ για κατοικία 80 τ.μ. Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 80%.

Μονεμβασιά
Η δυναμική στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης αριθμεί 315 εγγραφές ακινήτων. Το κόστος μίσθωσης διαμορφώνεται από 290€ για κατοικία 50 τ.μ. και οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 93%.

Ναυπακτία
Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 248€ για κατοικία 65 τ.μ. σε απόσταση 500 μέτρων από το κέντρο της Ναυπάκτου. Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 72% και η δυναμική της περιοχής στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης αριθμεί 225 εγγραφές ακινήτων.

Ωρωπός
Το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις, στον κοντινό προορισμό για τους Αθηναίους, διαμορφώνεται από 176€ σε κατοικία 70 τ.μ. Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 70%.

Οίτυλο
Τέλος, στο γραφικό Οίτυλο, η διαθεσιμότητα ακινήτων προς μίσθωση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι μηδενική. Αξίζει να τονίσουμε ότι στους προορισμούς της Ανατολικής Μάνης το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 72%.

 

ΠΗΓΗ: https://www.iefimerida.gr/

Ροή Ειδήσεων