• Αναζήτηση

Τρίπολη: 300 ηλικιωμένοι στο πρόγραμμα για τη βελτίωση του επιπέδου υγείας (video)

Ο Δήμος Τρίπολης εντάσσεται στην πιλοτική εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Έργου «Smart Bear», στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON για την Έρευνα και την Καινοτομία, με επιδίωξη την βελτίωση του επιπέδου υγείας και την προώθηση της ανεξάρτητης διαβίωσης των συμμετεχόντων σε αυτό.

 

Πρόκειται για ένα ανθρωποκεντρικό ερευνητικό έργο, στο οποίο θα ενταχθούν 5.100 πολίτες, ηλικίας 65 ετών και άνω, από 6 ευρωπαϊκές χώρες: Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ιταλία και Ελλάδα.

Η χώρα μας συμμετέχει με 300 πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με700 κατοίκους του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Σκοπός του έργου είναι η συνεχής συλλογή δεδομένων υγείας από τη ζωή ανθρώπων αυτής της ηλικίας, τα οποία θα συγκεντρώνονται, θα αναλύονται και θα οδηγούν σε προσωποποιημένες παρεμβάσεις που προάγουν την υγιή γήρανση .

Οι 300 δημότες Τρίπολης που θα πληρούν τα κριτήρια και θα μπορούν να μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα εφοδιαστούν με έξυπνες ιατρικές συσκευές (έξυπνο πιεσόμετρο, έξυπνο κινητό, έξυπνο οξύμετρο, έξυπνη ζυγαριά).

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας Παναγιώτης, ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης Κώστας και ο υπεύθυνος γιατρός Δημόσιας Υγείας Βασίλης Διαμαντόπουλος, γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, μίλησαν για το πρόγραμμα που σκοπός του είναι η συνεχής συλλογή δεδομένων υγείας από την καθημερινή ζωή ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.

Στη συνέχεια παρουσίασαν το πρόγραμμα σε πέντε προέδρους τοπικών κοινοτήτων οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου.

Το έργο αφορά στον ενεργό και υγιούς γήρανσης πληθυσμό της Ευρώπης με προκλήσεις υγείας όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, γνωστική δυσλειτουργία, απώλεια ακοής, αστάθεια, ψυχικές διαταραχές και σύνδρομο ευθραυστότητας, με σκοπό την συλλογή και ανάλυση δεδομένων που απαιτούνται, για να τους προσφερθούν από την πλατφόρμα εξατομικευμένες παρεμβάσεις που προωθούν την υγιή διαβίωση.

 

Ροή Ειδήσεων