• Αναζήτηση

Τρίπολη: Σκέψου έξυπνα – Οδήγησε με ασφάλεια – Μια επιμορφωτική εκδήλωση για τα σχολεία (video)

Το  Περιφερειακό Τμήμα  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  Τρίπολης  σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Νομού  Αρκαδίας,  διοργάνωσε  Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: “ Τροχαία Ατυχήματα: Σκέψου έξυπνα – Οδήγησε με Ασφάλεια  ” σε μια  προσπάθεια  ενημέρωσης  και ευαισθητοποίησης των μαθητών και των πολιτών.

Μαθητές της Γ’ Γυμνασίου από τα σχολεία της πόλης μας βρέθηκαν στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, για να ενημερωθούν από εξειδικευμένους ομιλητές τι πρέπει να κάνουν για να αποφύγουν ένα ατύχημα, πώς να χρησιμοποιήσουν με ορθό τρόπο το κουτί πρώτων βοηθειών καθώς και το πώς βιώνει ένας διασώστης ένα ατύχημα.

Μια ημερίδα με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, ώστε οι μαθητές – οι μελλοντικοί οδηγοί- να οδηγούν με σύνεση και ασφάλεια.

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωπος του Σενβασμιότατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο, ο κ. Κώστας Τζιούμης, δήμαρχος του δήμου Τρίπολης, ο κ. Ιωάννης Γαληνός Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Όλοι οι οιμιλητές τόνισαν πόσο σημαντικό είναι να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας καθώς οδηγούμε καθώς και το πόσο μεγάλης σημασίας είναι να  μπορούμε να προσφέρουμε σε κάποιον τις πρώτες βοήθειες.

Η άμεση αυτή προσφορά μπορεί να σώσει ζωές και ο εθελοντισμός μέσα από το Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό είναι ανεκτίμητης αξίας.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και συγκεκριμένα το Περιφερειακό Τμήμα του δήμου Τρίπολης προσκαλεί όποιον το επιθυμεί να ενταχθεί στην ομάδα του, λαμβάνοντας βέβαια την απαραίτητη εκπαίδευση.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις της κυρίας Μαρίας  Παπαδοπούλου νοσηλεύτριας και ταμίας στο Ελληνικό ερυθρό σταυρό, του κ. Παπαδόπουλου Γεώργιου αξιωματικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρίπολης, του κ.

Θωμά Δήμου Αστυνόμου Α’ – Διοικητή Τροχαίας Τρίπολης, του

Αντώνη Αυγερινού πρόεδρου του Ελληνικού  Ερυθρού Σταυρού και της

Μαργιολής Γεωργίας διευθύντριας στο ΔΙΕΚ του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.

Ροή Ειδήσεων