• Αναζήτηση

Τρίπολη: Συγκέντρωση φοιτητών για το Πολυτεχνείο (video)

Το απόγευμα της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου φοιτητές του τμήματος Νοσηλευτικής  και Πληροφορικής Τηλεπικοινωνιών διοργάνωσαν συγκέντρωση στην πλατεία Πετρινού, για το Πολυτεχνείο μετά από 49 χρόνια.

 

Φοιτητές του τμήματος, μέλη της ΕΛΜΕ Αρκαδίας καθώς και πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, θέλοντας να αποδώσουν τον αναγκαίο φόρο τιμής στον αγώνα των φοιτητών του 1973.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αρκαδίας κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος, ο οποίος επεσήμανε ότι το Πολυτεχνείο μας καλεί να αγωνιστούμε για μια κοινωνία στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

«Έτσι τιμάμε τους νεκρούς της αντιδικτατορικής παράταξης και τους αγώνες τους»

Στη συνέχεια, την κεντρική ομιλία εκφώνησε η κυρία Φιλένια Σκορδάκη,  πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου της Νοσηλευτικής  του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στην ομιλία της αναφέρθηκε στην έμπνευση την οποία αντλούν οι φοιτητές από τον αγώνα του Πολυτεχνείου και ότι μετά από 49 χρόνια ο απλός λαός, εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές γεμίζουν τον χώρο του, προσφέροντας γαρύφαλλα και σφίγοντας την γροθιά τους.

 

«Το σύνθημα που ήταν γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ» παραμένει επίκαιρο»

 

ΟΙ διεκδικήσεις τους είναι οι εξής :

  • Καμία εμπλοκή για οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο.
  •  Δώστε λεφτά για υποδομές, εστίες, καθηγητές και όχι για το ΝΑΤΟ.
  • καμία έρευνα για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Να κλείσουν όλες οι Αμερικανo-νατοϊκές βάσεις του θανάτου στην Ελλάδα. Η χώρα μας να μη γίνει ορμητήριο για την επιδρομή των ιμπεριαλιστικών γερακιών του πολέμου.

Ροή Ειδήσεων