• Αναζήτηση

Τρίπολη:Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε παιδί–Ημερίδα για την ευαισθητοποίηση για την κακοποίηση ανηλίκων (video)

Με αφορμή την 20η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και η Επιτελική/ Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοργάνωσαν Ημερίδα με θέμα : « ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗ, ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ».

 

Η δράση ευαισθητοποίησης σχετικά με την κακοποίηση ανηλίκων πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.

Ειδικοί από κοινωνικούς φορείς, εκπαιδευτικοί, γονείς αλλά και το ευρύ κοινό βρέθηκαν στο χώρο του θέατρου, για να παρακολουθήσουν αυτή την δυστυχώς επίκαιρη ημερίδα.

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο κ.  Αντιπεριφερειάρχης Διοικητικών-Οικονομικών-Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Δίκαιης Μετάβασης Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο κ. Δημήτρης Οικονομόπουλος περιφερειακός  διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου και ο κ. Βασίλειος Διαμαντόπουλος  Γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Όλοι τόνισαν πόσο σημαντικό είναι να υπάρξει ένα σχεδιασμός, ώστε τα παιδιά και ακόμα και αυτά που δεν μπορούν να αρθρώσουν λέξεις να προστατεύονται. Συγκεκριμένα ο κ. Διαμαντόπουλος τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει ανοχή, αλλά «ανοίγουν στόματα» σε περιστατικά βίας.

Μετά το πέρας των χαιρετισμών ακολούθησε το πρώτο μέρος της εκδήλωσης, στο οποίο κεντρικός ομιλητής υπήρξε ο κ. Μόσχος Γεώργιος, νομικός ο οποίος από το 2003 έως το 2018 εργάστηκε ως ο πρώτος συνήγορος του παιδιού στην Ελλάδα.

Η κυρία Χριστίνα Κουρέττα προϊσταμένη του ΚΕΣΥ Αρκαδίας και ψυχολόγος παρουσίασε αρχικά λίγα βιογραφικά στοιχεία και το έργο του κ. Μόσχου ενώ στην συνέχεια έλαβε ο ίδιος τον λόγο.

Ο κ. Μόσχος τόνισε πώς συμπληρώνονται 30 χρόνια από την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των παιδιών από την Βουλή των Ελλήνων και μοιράστηκε ιστορίες από την εμπειρία τους ως συνήγορος του παιδιού.

«Είναι σημαντικό πραγματικά να ακούμε τα παιδιά και να είμαστε δίπλα τους»

Για αυτόν η απομάκρυνση ενός παιδιού από το οικογενειακό του περιβάλλον σημαίνει ότι η πολιτεία πρέπει να αναλάβει την ανατροφή του, παρέχοντας του ένα άλλο οικογενειακό περιβάλλον και όχι την τοποθέτηση σε ένα ίδρυμα.

«Στην Ελλάδα δυστυχώς πολλές φορές προτάσσουμε τα ιδρύματα»

Την εκδήλωση το ευρύ κοινό είχε την δυνατότητα να την παρακολουθήσει και διαδικτυακά.

Ροή Ειδήσεων