• Αναζήτηση

Β. Ιταλία: Διακόσια φέρετρα «βούτηξαν» στην θάλασσα, λόγω κατάρρευσης νεκροταφείου

Ένα νεκροταφείο στην παραλιακή πόλη Καμόλι, στη βόρειο Ιταλία, κατέρρευσε μετά από κατολίσθηση, με αποτέλεσμα να βρεθούν τουλάχιστον 200 φέρετρα στη θάλασσα.

Το νεκροταφείο, που χτίστηκε πριν από περισσότερα από 100 χρόνια, βρισκόταν πάνω σ΄έναν βραχώδη λοφίσκο. Ο Φραντσέσκο Ολιβάρι, δήμαρχος της Καμόλι, δήλωσε στο CNN ότι πρόκειτα για μία ”απίστευτη καταστροφή”, η οποία οφείλεται, κατά πάσα πιθανότητα, στη διάβρωση του εδάφους της ακτής.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί δέκα σωροί από την θάλασσα, πέντε εκ των οποίων έχουν αναγνωριστεί.

Ο Τίνο Ρεβέλο, συντονιστής δημοσίων έργων της πόλης Καμόλι, δήλωσε στο Ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA ότι το νεκροταφείο είχε αποκλειστεί λίγο πριν την κατολίσθηση, λόγω ”παράξενων θορύβων”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Γεωλογικού Συμβουλίου της Ιταλίας, η κατολίσθηση δείχνει την ”τεράστια ευπάθεια” των κτισμάτων στην Ιταλική ύπαιθρο, καθώς επίσης ”την κακή συντήρηση, την οποία, εμείς οι γεωλόγοι, καταγγέλουμε εδώ και χρόνια”.

Το 2018, μία γέφυρα ηλικίας 50 ετών στη Γένοβα – περίπου 24 χλμ. δυτικά της Καμόλι – κατέρρευσε με τον ίδιο τρόπο μετά από καταρρακτώδη βροχή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 43 άνθρωποι και άλλοι 600 να μείνουν άστεγοι. Η γέφυρα είχε αποτελέσει θέμα αντιπαράθεσης, καθώς οι ειδικοί υποστήριζαν ότι τα θεμέλιά της ήταν ασταθή και η καταστροφή ήταν θέμα χρόνου.

 

huffingtonpost.gr

 

 

Ροή Ειδήσεων