• Αναζήτηση

Βασιλακόπουλος: Επιδείνωση σε όλες τις ιώσεις – Πότε θα κορυφωθεί το «κύμα» της γρίπης

Προβληματισμός επικρατεί για το «κοκτέιλ» γρίπης και κοροναϊού καθώς το τελευταίο διάστημα καταγράφεται έξαρση κρουσμάτων.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος χτύπησε καμπανάκι για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα ενώ εκτίμησε για το γρίπη ότι το μεγάλο κύμα αναμένεται τον Φεβρουάριο με Μάρτιο.

Αρχικά υποστήριξε για το κοκτέιλ του κοροναϊού και γρίπης  πως «είναι η πρώτη εβδομάδα που έχουμε μπει στον πραγματικό χειμώνα, έχουμε αύξηση κρουσμάτων. Παρ΄ότι συζητιέται πολύ το πρόβλημα της γρίπης και απασχολεί πολλούς ανθρώπους, το κύριο πρόβλημα που συνεχίζουμε να έχουμε είναι ο κοροναϊός.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα χάσαμε πάλι 150 ανθρώπους από τη νόσο. Οι εισαγωγές είναι σταθερά γύρω στις 200, είχαμε μια πολύ μικρή μείωση στις 190. Άρα δεν έχει φύγει ο κοροναϊός. Πρέπει να ζήσουμε με αυτόν αλλά πρέπει να εκμεταλλευτούμε λίγο και την επιστήμη» τόνισε μιλώντας στο Open.

Αποτελεσματική η αναμνηστική δόση με το επικαιροποιημένο εμβόλιο

Τόνισε ακόμη πως υπάρχουν πολλές σαφείς αποδείξεις ότι η αναμνηστική δόση με το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που καλύπτει και την Όμικρον 5 και τις παραλλαγές που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, έχει πολύ υψηλή αποτελεσματικότητα.

Όπως είπε, «μειώνει το 80% του κινδύνου θανάτου για τους υπερήλικες και γύρω στο 60% τον κίνδυνο να πας στο νοσοκομείο σε οποιαδήποτε ηλικία. Πρέπει να πάμε να εμβολιαστούμε. Βεβαίως η μείωση των εμβολιασμών έχουν επηρεάσει τον αριθμό θανάτων».

Σημείωσε πως «θα δούμε μια επιδείνωση σε όλες τις ιώσεις καθώς κλεινόμαστε λίγο περισσότερο μέσα, έχουμε και το κρύο. Δεν έχει έρθει ακόμα το κύμα της γρίπης. Φλεβάρη με Μάρτη περιμένουμε την κορύφωση», εκτίμησε.

Ροή Ειδήσεων