• Αναζήτηση

Βατικανό: Σκάνδαλο με ιερέα, έμπιστο του Πάπα Φραγκίσκου -Βίαζε μοναχές, τις έβαζε να βλέπουν πορνό

 

Μία ακόμη καταγγελία σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης κατηγορείται πως συγκάλυψε το Βατικανό.

Η Daily Mail έφερε στο «φως» την καταγγελία μιας 58χρονης μοναχής, η οποία ανέφερε πως ο Σλοβένος Ιερέας Μάρκο Ιβάν Ρούπνικ, την βίαζε, μαζί με άλλες μοναχές.

Ο Ρούπνικ είναι ιερέας που προέρχεται από το κοντινό περιβάλλον του Πάπα Φραγκίσκου και είχε κατηγορηθεί ξανά στο παρελθόν, αλλά αθωώθηκε δύο φορές.

Η 58χρονη παραχώρησε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα «Domani», όπου περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο ο ιερέας την παρέσυρε. Η εφημερίδα τόνισε πως «άρχισε αργά και γλυκά να εισβάλει στον ψυχολογικό και πνευματικό της κόσμο, εκμεταλλευόμενος την εύθραυστη συναισθηματική της μου κατάσταση».

Βατικανό: Ο πάπας Φραγκίσκος έχει έτοιμη την επιστολή παραίτησής του από το 2013
Η καταγγέλλουσα ανέφερε πως ο Ρούπνικ την βίαζε συστηματικά την περίοδο 1987-1994 και μετά την απειλούσε να μην ανοίξει το στόμα της. Σημείωσε δε, πως δεν ήταν το μόνο θύμα του ιερέα, καθώς εκτιμά πως ο Ρούπνικ έχει βιάσει έως και 20 μοναχές.

Η ίδια ανέφερε πως προσπάθησε να τον καταγγείλει, αλλά το Βατικανό «σιώπησε» καθώς εκτιμά ότι «ανώτερα κλιμάκια τον προστάτευαν». Το φερόμενο θύμα, που κράτησε την ανωνυμία του στην καταγγελία, περιέγραψε τα εξής:

«Τις ταπείνωνε, τις ανάγκαζε να βλέπουν πορνογραφικές ταινίες και τις εξανάγκαζε σε ομαδικό σεξ. Αυτό Θα έπρεπε να είχε σταματήσει πριν από 30 χρόνια», είπε στην εφημερίδα η γυναίκα.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων