• Αναζήτηση

Βελτιωμένο το σύστημα τηλεκπαίδευσης στα σχολεία -Λειτούργησαν πάνω από 40.000 ψηφιακές τάξεις σήμερα

Πιο λειτουργική ήταν σήμερα η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, την οποία χρησιμοποιούν χιλιάδες σχολεία της χώρας, στο πλαίσιο των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, τα περιορισμένα προβλήματα που παρουσιάστηκαν νωρίτερα την Τρίτη αντιμετωπίζονται και επιλύονται, με τον υφ. Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη να υποστηρίζει ότι η κατάσταση ομαλοποιείται. Η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης επισημαίνει ότι σήμερα, δεύτερη ημέρα της τηλεκπαίδευσης σε Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας, βρίσκονται σε λειτουργία 40.000 και πλέον ψηφιακές τάξεις, ενώ τα όποια τεχνικά προβλήματα προκύπτουν, αντιμετωπίζονται και επιλύονται άμεσα.

Στις περιπτώσεις όπου παρατηρούνται δυσλειτουργίες στη σύνδεση, δεν προσμετρώνται απουσίες. Σημειώνεται ότι μόνο οι εκπαιδευτικοί χρειάζεται να επισκέπτονται την ιστοσελίδα webex.sch.gr ώστε να εισέλθουν στο Webex μέσω του ΠΣΔ. Οι μαθητές ακολουθούν απλώς το σύνδεσμο ψηφιακής τάξης που τους στέλνει ο εκπαιδευτικός.

Γκίκα για τηλεκπαίδευση: Αν υπάρξει πρόβλημα έχουμε και άλλες επιλογές
Η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αναστασία Γκίκα υποστήριξε, μιλώντας στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100,3 ότι το σύστημα WEBEX της τηλεκπαίδευσης είχε δοκιμαστεί και λειτουργούσε χωρίς πρόβλημα σε περιοχές που είχαν μπει νωρίτερα σε lockdown όπως η Πέλλα, ή στα σχολεία που είχαν κλείσει λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η κυρία Γκίκα επισήμανε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν άρχισαν να μπαίνουν στο ίδιο σύστημα και άλλες χώρες της Ευρώπης και αυτό ήταν κάτι που δε θα μπορούσε να δοκιμάσει το υπουργείο Παιδείας. Επιπλέον, τόνισε ότι το υπουργείο επέλεξε την εταιρία CISCO γιατί πρόκειται για μεγάλη εταιρία, έδωσε τα εχέγγυα ότι προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα και η χρήση της πλατφόρμας είναι εντελώς δωρεάν προς το υπουργειο Παιδειας.

Σε περίπτωση που υπάρξει εκ νέου πρόβλημα σημείωσε ότι «έχουμε και άλλες επιλογές, το υπουργείο είναι προετοιμασμένο σε κάθε περίπτωση.»

Ροή Ειδήσεων