• Αναζήτηση

«Βόμβα» Τραμπ: Θα πάμε στο Ανώτατο Δικαστήριο για να σταματήσει η καταμέτρηση

«Βόμβα» από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είπε ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για να σταματήσει η καταμέτρηση στις Αμερικανικές Εκλογές 2020.

Ολα όσα είπε ο Ντόναλντ Τραμπ

Ένα μίνι διάγγελμα έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος στις 02:20 τα ξημερώματα στις ΗΠΑ. «Είναι η πρώτη φορά που δίνω συνέντευξη Τύπου τόσο αργά», αστειεύτηκε αρχικά ο Τραμπ. «Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά», συμπλήρωσε και δήλωσε ότι πήρε την νίκη στην Τζόρτζια και στη Βόρεια Καρολίνα. «Κερδίζουμε στην Πενσιλβάνια, στο Μίσιγκαν και στο Ουισκόνσιν. Δεν μπορούν να μας φτάσουν», συνεχίζει.

«Και ξαφνικά μας λένε ότι η εκλογή αναβάλλεται. Αυτό είναι νοθεία εναντίον του έθνους μας. Είμαστε πρώτοι. Είμασταν έτοιμοι να κερδίσουμε τις εκλογές. Ειλικρινά έχουμε κερδίσει αυτές τις εκλογές, θα τις κερδίσουμε, τις έχουμε ήδη κερδίσει», προσθέτει ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνοντας ότι θα φτάσει στο Ανώτατο Δικαστήριο προκειμένου να σταματήσει η καταμέτρηση ψηφοδελτίων.

Πως «διαβάζεται» αυτή η παρέμβαση Τραμπ
Σε μια ομιλία που θα περάσει ως μελανή κηλίδα στην ιστορία της αμερικανικής Δημοκρατίας, όπως λένε ειδικοί, ο Τραμπ απαρίθμησε πολιτείες που φέρονται να κέρδισαν οι Ρεπουμπλικανοί, π.χ. τη Τζόρτζια και τη Βόρεια Καρολίνα, μολονότι η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται. Και στη συνέχεια μίλησε για «τεράστια απάτη» ανακοινώνοντας ότι θα πάει στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπου έχει διορίσει επί των ημερών του τρεις δικαστές.

Ο ισχυρισμός του Ντόναλντ Τραμπ ότι «έχει κερδίσει ήδη την εκλογή» δεν μπορεί να θεωρηθεί επίσημη ανακοίνωση, αφού η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων σε πολλές πολιτείες συνεχίζεται.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα φθάσει στο Ανώτατο Δικαστήριο, αλλά δεν εξήγησε ακριβώς τι θα πράξει. Ο Τραμπ τά’βαλε με την επιστολική ψήφο, την οποία πιθανόν φοβάται, και την οποία επικρίνει εδώ και μήνες. «Δεν θέλουμε να βρίσκουν ψηφοδέλτια στις 4 το πρωί», είπε χαρακτηριστικά, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.
Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος και το Ανώτατο Δικαστήριο, δεν έχουν την αρμοδιότητα να ανακοινώσουν πάγωμα της καταμέτρησης ψηφοδελτίων. Επανακαταμέτρηση μπορεί να ζητηθεί ανάλογα με τη νομοθεσία κάθε Πολιτείας, αν το αποτέλεσμα αμφισβητηθεί.

Πρόκειται για το εφιαλτικό σενάριο που φοβόντουσαν πολιτικοί αναλυτές, εκλογολόγοι και ΜΜΕ με τον Τραμπ να επιχειρεί να εγείρει αμφιβολίες για τη νομιμότητα των εκλογών καθώς ανακοινώνονται ευνοϊκά για τον αντίπαλό του αποτελέσματα.
Όλη η παρέμβαση Τραμπ
«Φανταστική στήριξη, εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν υπέρ μας. Και ένα πολύ λυπημένο κοινό προσπαθεί να απομαγέψει το δικό μας κοινό. Δεν θα το επιτρέψουμε. Είμαστε έτοιμοι για έναν μεγάλο εορτασμό και ξαφνικά λένε ότι θα χάσουμε. Τα αποτελέσματα είναι φανταστικά ετοιμαζόμαστε να βγούμε έξω και να γιορτάσουμε. Οι πολίτες βγήκαν έξω για να ψηφίσουν σε αριθμό ρεκόρ. Δεν περιμέναμε να κερδίσουμε τη Φλόριντα και την κερδίσαμε με μεγάλη διαφορά. Κερδίσαμε το Οχάιο, το Τέξας με 700.000 ψήφους και δεν το περιλαμβάνουν στην προσμέτρηση. Κερδίσαμε και την Τζόρτζια είμαστε 270.ο00 ψήφους μπροστά με το 97% καταμετρημένο, μάλλον κερδίζουμε τη βόρεια Καρολίνα δεν μπορούν να μας πιάσουν ούτε εκεί. Κερδίζουμε μάλλον και την Αριζόνα και κάποιοι δήλωσαν ότι θα την κερδίσουν εκείνοι. Μπαίνουμε στην περιοχή Τραμπ, είναι φιλική περιοχή προς εμάς. Δεν χρειάζεται καν να έχουμε αυτή την πολιτεία. Βλέπω ότι τα νούμερα αλλάζουν και μειώνουν, θα παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις.

Το πιο σημαντικό είναι ότι κερδίζουμε την Πενσιλβάνια με εξαιρετικό προβάδισμα.

Ευχαριστώ πολύ για αυτό. Είμαστε 690.000 ψήφους μπροστά στην Πενσιλβάνια αυτό δεν είναι μάχη σώμα με σώμα. Είναι σχεδόν αδύνατο να μας πιάσουν. Και τώρα μπαίνουμε στην καταμέτρηση περιοχών που είναι δικές μας. Κερδίζουμε και το Μίσιγκαν, είδα τα νούμερα και είπα Ουάου. Κερδίζουμε και το Ουινσκόσιν. Και δεν τα χρειαζόμαστε όλα αυτά. Οταν κερδίζεις το Τέξας… Ο κυβερνήτης του Τέξας με πήρε για συγχαρητήρια και μου είπε ότι δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο και του λέω κανείς δεν το έχει ξαναδεί.

Εχουμε μια τρομερή νύχτα. Εχουμε πολιτείες που ξαφνικά όλοι λένε τι έγινε με τις εκλογές τελείωσαν και λένε ουάου. Ηξεραν ότι δεν μπορούν να νικήσουν και λένε θα πάμε στα δικαστήρια. Το είπα από την πρώτη ημέρα ότι αν δεν κερδίσουν θα μας πάνε στο δικαστήριο.

Η Φλόριντα ήταν μια τρομερή νίκη και το Οχάιο. Λατρεύω το Οχάιο. Η Βόρεια Καρολίνα μεγάλη νίκη. Και ξαφνικά όλα σταμάτησαν. Αυτή είναι μια νοθεία για το αμερικανικό κοινό. Ετοιμαζόμαστε να νικήσουμε αυτές τις εκλογές. Πιστευω ότι τις έχουμε κερδίσει τις εκλογές. Είναι μια τεράστια νοθεία στη χώρα θέλουμε το νόμο να εφαρμόζεται θα πάμε στο Ανώτατο Δικαστήριο. Είναι λυπηρή στιγμή για τη χώρα και θα κερδίσουμε σε ότι με αφορά έχουμε ήδη κερδίσει».

Νοθεία και προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο
Ο Τραμπ μίλησε αβάσιμα για «νοθεία» στις εκλογές κηρύττοντας εαυτόν νικητή της αναμέτρησης, που μέχρι στιγμής δεν στηρίζουν τα αποτελέσματα. Ανακοίνωσε δε ότι θα πάει στο Ανώτατο Δικαστήριο για να σταματήσει την καταμέτρηση των ψήφων ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία σε κρίσιμες πολιτείες-κλειδιά, όπου συνεχίζουν να καταμετρούν έγκυρα ψηφοδέλτια κι η διαδικασία μπορεί να συνεχιστεί επί μέρες…

Σημειωτέον ότι αρκετά από τα έγκυρα ψηφοδέλτια που δεν έχουν ακόμη καταμετρηθεί προέρχονται από τις επιστολικές ψήφους και την πρόωρη ψηφοφορία. Ωστόσο, σε αρκετές πολιτείες, επιστολικές ψήφοι που εστάλησαν μέχρι τη μέρα των εκλογών είναι επίσης έγκυρες εφόσον έχουν φθάσει στην εκλογική επιτροπή και μετά τη μέρα των εκλογών, εφόσον ταχυδρομήθηκαν εγκαίρως. Είναι έγκυρα ψηφοδέλτια και τα περισσότερα χρόνια καταμετρήθηκαν χωρίς να υπάρξει πρόβλημα.

Ροή Ειδήσεων