• Αναζήτηση

Ξεκινά η μεγάλη επένδυση για τα ξενοδοχεία της ΤΕΜΕΣ στο Ελληνικό

Μέσω δύο joint ventures ξεκινά η μεγάλη επένδυση για τα ξενοδοχεία της ΤΕΜΕΣ στο Ελληνικό.

Οι δύο εταιρείες μάλιστα έχουν μόλις πρόσφατα συσταθεί ανοίγοντας το δρόμο για την υλοποίηση των μεγάλων ξενοδοχειακών επενδύσεων της ΤΕΜΕΣ και της Lamda Development στην παραλία του Αγίου Κοσμά, εντός του χώρου της μεγάλης επένδυσης The Ellinikon.

Συγκεκριμένα, συστάθηκε η εταιρεία Belt Riviera, με συμμετοχή 70% της ΤΕΜΕΣ και 30% της Ελληνικό ΑΕ (όμιλος Lamda), με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ύψους 46,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων άμεσα καταβλήθηκε ποσό 18,6 εκατ. ευρώ κατ’ αναλογία από τα δύο μέρη. Το υπόλοιπο δύναται να καταβληθεί σε βάθος 5ετίας.

Επίσης, συστάθηκε, το δεύτερο joint venture με την επωνυμία Malt Riviera (70% από την ΤΕΜΕΣ και 30% από την Ελληνικό ΑΕ), και αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ύψους 62,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 24,6 εκατ. ευρώ καταβάλλονται άμεσα και τα υπόλοιπα προβλέπεται να καταβληθούν σε βάθος 5ετίας, κατά τη μετοχική αναλογία.

Πηγή: Lamda Development

Πηγή: Lamda Development

Η μεγάλη συμφωνία με την ΤΕΜΕΣ για τα ξενοδοχεία

Η Lamda Development S.A. και η ΤΕΜΕΣ A.E. είχαν ανακοινώσει πρώτες τη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας για την από κοινού ανάπτυξη δύο σύγχρονων, πολυτελών ξενοδοχείων και των αντίστοιχων τουριστικών-οικιστικών συγκροτημάτων στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού, κατά την πρώτη πενταετή φάση της υλοποίησης του έργου.

Η σύμπραξη έρχεται να υλοποιήσει το όραμα των δύο εταιρειών για την εδραίωση της Αθήνας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού, τοποθετώντας την Αθηναϊκή Ριβιέρα στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Η συμφωνία προβλέπει την ανάπτυξη ενός μοναδικής αρχιτεκτονικής ξενοδοχείου πέντε αστέρων εντός του χώρου της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά και ενός δεύτερου παραθαλάσσιου πολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων κατά μήκος του παραλιακού μετώπου.

Και τα δύο ξενοδοχεία θα πλαισιώνονται από οικιστικάσυγκροτήματα.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Lamda Development, στη Μαρίνα θα αναπτυχθεί εμπορική ζώνη με πολυτελή καταστήματα, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Η συνολική επένδυση για τη δημιουργία των δύο ξενοδοχείων με τα αντίστοιχα τουριστικά-οικιστικά συγκροτήματα ανέρχεται σε 300 εκατομμύρια ευρώ.

Η ανάπτυξη των μονάδων θα γίνει μέσω δύο εταιρειών ειδικού σκοπού, στο μετοχικό κεφάλαιο των οποίων θα συμμετέχουν οι όμιλοι της ΤΕΜΕΣ και της Lamda Development, σε ποσοστό 70% και 30% αντίστοιχα.

O σχεδιασμός των μονάδων θα ανατεθεί σε κορυφαία διεθνή αρχιτεκτονικά γραφεία, ενώ η διαχείρισή τους θα ανατεθεί σε διεθνούς φήμης εταιρείες διαχείρισης (hotel operators).

bizness.gr

 

Ροή Ειδήσεων