• Αναζήτηση

Ξεκινά την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου η σταδιακή λειτουργία της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων της Λακωνίας, στην περιοχή της Σκάλας

Την ερχόμενη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου ξεκινά η σταδιακή λειτουργία της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή της Σκάλας, στη Λακωνία.

Αυτό ανακοινώθηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Σπάρτη, όπου μετείχαν εκπρόσωποι των δήμων της Λακωνίας, υπηρεσιακοί παράγοντες από την Π.Ε. καθώς και εκπρόσωποι από την διαχειρίστρια εταιρεία.

“Νιώθω εξαιρετική χαρά και ικανοποίηση για το γεγονός ότι πλέον λειτουργεί και η τρίτη μονάδα που προέβλεπε ο σχεδιασμός της κεντρικής διαχείρισης, με αποτέλεσμα η Λακωνία να έχει πια την δυνατότητα να διαχειρίζεται τα απορρίμματα των δήμων της” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η Περιφέρεια θα αναλάβει και τη μελέτη για την αποκατάσταση των ανενεργών ΧΑΔΑ.

Οπως έγινε γνωστό στη σημερινή σύσκεψη στην Σπάρτη, ειδικότερα, από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου ξεκινά σταδιακά η λειτουργία της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην Σκάλα, της τρίτης και τελευταίας που προβλέπεται από την ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης και η οποία, σύμφωνα με τον ισχύοντα ΠΕΣΔΑ, θα εξυπηρετεί τους δήμους της Λακωνίας.

Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση των εκπροσώπων των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της μονάδας, καθώς και για τα απορρίμματα που δεν θα πρέπει να προωθούνται σε αυτή, ενώ τους γνωστοποιήθηκε και το πρόγραμμα της σταδιακής της λειτουργίας, ως προς τις ποσότητες που σε αυτή την αρχική φάση θα υποδέχεται η μονάδα της Σκάλας, οι εργαζόμενοι στην οποία θα προέρχονται κατά βάση από την περιοχή του Δήμου Ευρώτα.

Επιπλέον, γνωστοποιήθηκε ότι οι δήμοι της Λακωνίας για περίπου ένα μήνα δεν θα καταβάλουν αντίτιμο για την διάθεση των απορριμμάτων τους στην πιο πάνω μονάδα -αλλά και για το εναπομένον διάστημα που κάποιοι από τους λακωνικούς δήμους θα εξυπηρετούνται στην Παλαιόχουνη, για την υποδοχή των οποίων σε αυτή, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας ευχαρίστησε τον δήμαρχο Τρίπολης που επέδειξε πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης προς δήμους της Περιφέρειας που είχαν ανάγκη.

Ροή Ειδήσεων