Τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 29 Ιουνίου 2025 για την Ναυτική Εβδομάδα στην προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας. Μια διοργάνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ενώ παράλληλες δράσεις θα γίνουν σε Κορώνη, Πεταλίδι και Άγιο Νικόλαο Δυτικής Μάνης.
Η έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας συνοδεύτηκε και από την φωταγώγηση του “τετραγώνου” του μόλου του λιμανιού, που εντυπωσίασε και απέσπασε θετικά σχόλια. Ο φωτισμός του εμβληματικού σημείου του Λιμανιού της πόλης υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας.
Η εορταστική βραδιά περιελάμβανε βαρκαρόλα, αλλά και παραδοσιακούς χορούς στην προκυμαία του Λιμανιού.
Η Ναυτική εβδομάδα θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη Κυριακή 6 Ιουλίου, και στόχος είναι η ανάδειξη της ναυτοσύνης και της παραδοσιακής σχέσης του λαού μας με τη θάλασσα, και η επαφή με τις νεότερες γενιές μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις που έχουν σχέση με τη θάλασσα και το υγρό στοιχείο.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ευχόμενος «καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας 2025» επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «Η Καλαμάτα είναι μια πόλη με ισχυρούς δεσμούς με τη θάλασσα, καθώς το λιμάνι αποτέλεσε πηγή πλούτου και ανάπτυξης για την περιοχή μας! Για το Δήμο μας, τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, αποτελεί προτεραιότητα η αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και η υλοποίηση έργων που θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα και θα τονώσουν την οικονομική δραστηριότητα στην παραλιακή μας ζώνη».
Για σήμερα, Δευτέρα 30 Ιουνίου, είναι προγραμματισμένες δίωρες δράσεις από τις 19:00-21:00 στο Πάρκο Πανελληνίου Καλαμάτας με έκθεση ναυαγοσωστικού εξοπλισμού, άσκηση διάσωσης κινδυνεύοντος ατόμου στη θάλασσα, δημιουργικές κατασκευές για παιδιά με θέμα το βυθό της θάλασσας καθώς και επίδειξη σκαφών ιστιοπλοΐας.