• Αναζήτηση

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Γιώργος Σπίνος

 

Γεννήθηκα το 1967 στην πόλη της Καλαμάτας, είμαι το τρίτο παιδί της οικογένειας του Φώτη και της Αγγελικής Σπίνου. Σπούδασα Πολιτικός Μηχανικός στο ΕΜΠ και από το 1991 δραστηριοποιήθηκα στο επάγγελμα, στον ιδιωτικό τομέα, στο πλαίσιο μελέτης και επίβλεψης έργων. Από το 2004, επιστρέφοντας στην οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1926, θέσαμε σε νέα τροχιά ανάπτυξης τα καφεκοπτεία «Σπίνος». Είμαι πρόεδρος του ιστορικού μουσικού ομίλου Καλαμάτας «Ορφέας». Με τη σύζυγό μου έχουμε αποκτήσει τρία παιδιά.

Έχοντας διατελέσει εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στην Καλαμάτα, σε θέσεις ευθύνης, με δημάρχους τους Π. Κουμάντο και Π. Νίκα επιστρέφω μετά από 12 χρόνια στον αγώνα και τηνΑυτοδιοίκηση, με τον συνδυασμό του Δημήτρη Πτωχού«Πελοπόννησος Μπροστά».

Η ενασχόληση με τα κοινά προέκυψε από νωρίς. Η πολιτική δεν πρέπει να αποτελεί αυτοσκοπό ειδικά στο επίπεδο της Αυτοδιοίκησης, αλλά συνεισφορά. Είχα την τιμή να διατελέσω δημοτικός σύμβουλος και να παραβρεθώ σε Δημοτικά Συμβούλια με αξιόλογους Δημάρχους, τους Κωνσταντίνο Κουτουμάνο, Χρήστο Μαλαπάνη, Παναγή Κουμάντο, Γιώργο Κουτσούλη και Παναγιώτη Νίκα, που παρά τις όποιες πολιτικές διαφορές τους μου δίδαξαν ήθος, αξιοπρέπεια και την σημασία της προσφοράς στον τόπο σου.

Το 2010 αποφάσισα να μην θέσω υποψηφιότητα εκ νέου στον Δήμο ώστε να αφοσιωθώ στην οικογένειά μου και την επιχείρησή μας. Καταφέραμε να ανοίξουμε το δρόμο σε μία νέα πορεία για τα καφεκοπτεία «Σπίνος» δημιουργώντας μια αναγνωρίσιμη επωνυμία όχι μόνο στην Μεσσηνία και την Πελοπόννησο αλλά και στο εξωτερικό. Η αγάπη των ομογενών στα ελληνικά προϊόντα και η ποιότητα των προϊόντων Σπίνος μας έχουν καθιερώσει.

Σε όλα αυτά τα χρόνια είχα την ευκαιρία να παρακολουθώ την καθημερινότητα από την πλευρά του πολίτη και όχι του εκλεγμένου.

Σήμερα αναγνωρίζοντας την δυναμική που έχει η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος και έχοντας την πολιτική και επαγγελματική ωριμότητα αποφάσισα να είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Δημήτρη Πτωχό.

Προσωπικός μου στόχος είναι με το πέρας της πενταετίας να μπορούμε μαζί με τον Δημήτρη Πτωχό να αντιμετωπίσουμε τους πολίτες της Περιφέρειας με πολιτική αξιοπρέπεια και να πούμε πως υλοποιήθηκε ένα έργο ουσιαστικό και μετρήσιμο.

Μαζί, θα πάμε την Πελοπόννησο μπροστά!

Ροή Ειδήσεων