• Αναζήτηση

Ζ. Μακρή: Τηλεκπαίδευση για τους μαθητές που είναι θετικοί στον κορονοϊό

Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί που είναι θετικοί στον κορονοϊό παραμένουν στους 613 ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, ενώ χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός πως η προσέλευση, όταν ανακοινώθηκε η χρήση και η διάθεση των self tests, ήταν μεγάλη.

Μιλώντας στο Open, η κ. Μακρή σημείωσε ότι «η εκπαιδευτική κοινότητα με πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της επιστροφής στη δια ζώσης εκπαίδευση συμμορφώθηκε με τις οδηγίες και τις ακολούθησε χωρίς ιδιαίτερες απώλειες».

Τα 613 αυτά κρούσματα σύμφωνα με ειδικούς γιατρούς, όπως τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, θα μπορούσαν να μολύνουν από 5.000 έως 8.500 συνανθρώπους μας.

Τηλεκπαίδευση για τους μαθητές που είναι θετικοί στον κορονοϊό

«Μπορούν τα παιδιά που θα βρεθούν θετικά να παρακολουθήσουν με τηλεκπαίδευση συγχρόνως το μάθημα που θα γίνεται δια ζώσης ή να συμμετέχουν στα διαδικτυακά τμήματα. Αυτό όμως δεν είναι υποχρεωτικό διότι δεν ξέρουμε πόσα άτομα θα νοσήσουν» εξήγησε και τόνισε πως υπάρχει και σχετική εγκύκλιος.

Τέλος, η κυρία Μακρή τόνισε πως «τα θετικά παιδιά δεν θα πάρουν απουσίες», ενώ αναφερόμενη στο πότε θα ανοίξουν οι υπόλοιπες βαθμίδες θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις των ειδικών.

ΓΓ υπουργείου Παιδείας: Στο 90% η προσέλευση των μαθητών την πρώτη μέρα

 

Στο άνοιγμα των Λυκείων και στην προσέλευση την πρώτη μέρα αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης επισημαίνοντας πως «γύρω στο 90% των μαθητών πήγαν στο σχολείο και από πλευράς καθηγητών πήγαν σχεδόν όλοι, εκτός από τις ειδικές άδειες στα Ειδικά Σχολεία».

Σχετικά με την κάλυψη των κενών που δημιουργούνται στο εκπαιδευτικό σύστημα λόγω των αδειών ειδικού σκοπού που παίρνουν οι καθηγητές ο Α. Κόπτσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, διαβεβαίωσε ότι καλύπτονται είτε με τροποποιήσεις προγραμμάτων είτε με μετακινήσεις. Άλλωστε, όπως εξήγησε, πρόκειται για κενά που έχουν ήδη αναπληρωθεί δύο και τρεις φορές από την αρχή της σχολικής χρονιάς και συνεχίζουν λόγω της πανδημίας.

Σημειώνεται πως βάσει των στοιχείων, περίπου 300.000 μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό έχουν λάβει τα self tests τους. Για όσους εργάζονται σε κυλικεία ή υπηρεσίες καθαριότητας και δεν τους «βρίσκει το σύστημα» εξήγησε ότι, «δεν βρίσκονται γιατί είναι προσλήψεις μέσω εταιρειών, ανακοινώνοντας ότι, «έχει δοθεί εντολή να μεταβούν στις πλησιέστερες δομές για να υποβληθούν σε τεστ».

Ροή Ειδήσεων