• Αναζήτηση

11 πράγματα που μακάρι να μου είχαν πει όταν ήμουν 20 χρονών

Καθώς τα χρόνια περνούν σκεφτόμαστε τα λάθη που έχουμε κάνει και συχνά ευχόμαστε να μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάποια πράγματα διαφορετικά.

Παρακάτω θα διαβάσετε ένα ενδιαφέρον άρθρο του συγγραφέα και επιτυχημένου επιχειρηματία Νικ Χαραλάμπους. Πρόσφατα έθεσε μια σημαντική ερώτηση που ίσως μας βοηθήσει όλους να αναπτύξουμε λίγο τον εαυτό μας: Τι συμβουλές θα έδινα στον εαυτό μου στα 20 εάν μπορούσα να πάω πίσω τον χρόνο;Πιστεύουμε ότι οι συμβουλές που προσφέρει είναι χρήσιμες για όλους ανεξάρτητα της ηλικίας. Ρίξτε μια ματιά.

‘Πρόσφατα έγινα 30. Για κάποιον παράξενο λόγο δεν έχω ακόμη συνηθίσει την ιδέα. Ωστόσο, άρχισα να κάνω αποτίμηση των 20 χρόνων μου και κατάλαβα πόσα λάθη έκανα. Βρήκα λίγο χρόνο να γράψω στον εαυτό μου λίγες συμβουλές.’

1. Ταξίδεψε

Έχεις λίγες υποχρεώσεις έτσι, ταξίδεψε. ‘Όταν γίνεις 30 χρονών θα θέλεις να ταξιδεύεις λίγο διαφορετικά, να είναι λίγο πιο μεγάλα τα ταξίδια, να κάνεις λίγο πιο ακριβά πράγματα ή να τρως σε πιο ακριβά εστιατόρια. Έτσι, δούλεψε ένα χρόνο, εξοικονόμησε τα χρήματα και κάνε φθηνά ταξίδια. Πως θα ξέρεις τι θέλεις να κάνεις εάν δεν γνωρίζεις τι υπάρχει; Μην ταξιδεύεις στα γνωστά μέρη. Ταξίδεψε σε δυσπρόσιτα μέρη. Ταξίδεψε για να μάθεις. Ταξίδεψε για να ανακαλύψεις. Ταξίδεψε σε μέρη που θα σε κάνουν να σκεφθείς ποιος θέλεις να είσαι.

2. Φτιάξε τα πράγματα

Μην περνάς πολύ χρόνο δουλεύοντας πάνω στα οράματα άλλων ανθρώπων ή σε άλλων ανθρώπων τις συσκέψεις. Ξόδεψε τον χρόνο για να σκεφθείς ποια είναι η δική σου άποψη για τον κόσμο και που θέλεις να φθάσεις την ζωή σου. Οι συσκέψεις είναι που σκοτώνουν τις ιδέες. Εάν καταλάβεις ότι έχεις δουλειά σε μια εταιρεία και εύχεσαι να μπορούσες να φύγεις, τότε, κάνε το.

3. Διάβασμα

Διάβασε κάθε μέρα. Διάβασε ότι μπορείς. Μην διαβάζεις απλά για πράγματα που ξέρεις. Διάβασε για τους ανθρώπους. Διάβαζε ανθρώπους.

4. Σταμάτα να βλέπεις τηλεόραση

Σταμάτα τώρα. Δεν σε βοηθά να γίνεις καλύτερος σε τίποτα.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: thesecretrealtruth.blogspot.com

Ροή Ειδήσεων