• Αναζήτηση

5 τρόποι για να καις λιγότερη βενζίνη

Μήπως αμελείς τη ζυγοστάθμιση;

Οι τιμές της βενζίνης είναι συνεχώς προς τα πάνω και η κίνηση στους δρόμους αφόρητη. Οπότε κάθε φορά που πας να σκεφτείς πώς θα εξοικονομήσεις όσο το δυνατόν περισσότερη βενζίνη και χρήματα, η πραγματικότητα σε προσγειώνει.

Mην ανησυχείς όμως! Σου συγκεντρώσαμε όλους τους έξυπνους τρόπους για να καις λιγότερη βενζίνη και μια δοκιμή θα σε πείσει.

5 έξυπνοι τρόποι για να καις λιγότερη βενζίνη

Μην κάνεις απότομα φρεναρίσματα και μην επιταχύνεις απότομα

Αν έχεις μάθει να οδηγείς με απότομους χειρισμούς, να σε ενημερώσουμε πως έχεις μάθει το αυτοκίνητό σου να καταναλώνει περισσότερη βενζίνη. Καλό είναι λοιπόν να αλλάξεις λίγο τον τρόπο της οδήγησής σου για το καλό της τσέπης σου.

Μην οδηγείς με ανοιχτά παράθυρα σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας

Αυτό γιατί η αεροδυναμική του αυτοκινήτου βοηθάει στην εξοικονόμηση καυσίμων. Γενικά καλό είναι να οδηγείς με κλειστά παράθυρα στις εθνικές οδούς και σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, καθώς όταν πορεύεσαι με μεγάλη ταχύτητα, τα ανοιχτά παράθυρα αυξάνουν την αντίσταση που προκαλείται από τον αέρα, πράγμα που μπορεί να σημαίνει έως και 10% περισσότερη κατανάλωση βενζίνης.

Μην ξεχνάς τη ζυγοστάθμιση

Οι ρόδες που «τραβάνε» προς τα πλάγια, ευθύνονται για έως και 31% μεγαλύτερη κατανάλωση βενζίνης οπότε μην αμελείς τη ζυγοστάθμιση.

Σβήσε τη μηχανή

Τα καινούρια αυτοκίνητα έχουν ρύθμιση να σβήνουν αυτόματα τη μηχανή όταν περιμένεις για πολλή ώρα σε κάποιο φανάρι ή στην κίνηση. Ο λόγος είναι η εξοικονόμηση βενζίνης. Έτσι την επόμενη φορά που θα έχεις κολλήσει κάπου στην κίνηση, μην κρατάς αναμμένη τη μηχανή.

Άλλαζε τακτικά μπουζί

Αν δεις ότι ξαφνικά καις περισσότερη βενζίνη, το πιθανότερο είναι πως χρειάζεσαι καινούρια μπουζί. Αυτό γιατί ένα μπουζί που δεν έχει αλλαχθεί όταν πρέπει, τείνει να οδηγεί σε μεγαλύτερη κατανάλωση βενζίνης.

 

https://jenny.gr/

Ροή Ειδήσεων