• Αναζήτηση

7 τραγούδια που το ρεφρέν τους δεν βγάζει κανένα νόημα (video)

Για να γραφτεί ένα σωστό τραγούδι, χρειάζεται η μουσική, ένα καλό κουπλέ και φυσικά ένα ρεφρέν που θ’ αγγίξει κατευθείαν τον ακροατή. Που θα τον πιάνει απ’ τον λαιμό και θα αγγίζει την ευαίσθητη -ή και όχι- ψυχή του.

Έλα που όμως υπάρχουν ρεφρέν, που ναι μεν τα έχουμε τραγουδήσει και τα έχουμε σπάσει για πάρτη τους πολλές φορές, αλλά όταν αναλύαμε το νόημά τους μέναμε με ένα «γιατί;;;;» στο στόμα;

Ακόμα δεν καταλαβαίνεις για ποια επιφωνήματα τραγούδια γίνεται το εν λόγω αφιέρωμα;

Παρένθεση: Εννοείται ότι περιμένω και δικές σας προτάσεις στα σχόλια, αλλά και μπινελίκια, επειδή στην ίδια λίστα με τους Περσόνηδες και τους Καλλίδηδες έβαλα και τον μέγιστο Στελάρα!
1. Γιώργος Αλκαίος – Τι τι ε τι τι ε τι τι;
Δεν γνωρίζω εάν από πίσω κρύβονται τίποτα υποσυνείδητα μηνύματα, όπως τα βινύλια των Led Zeppelin που αν τα γυρνούσες ανάποδα έπαιζαν τραγούδια της Μαρινέλλας ύμνους της κολάσεως, αλλά σίγουρα νόημα μηδέν. Κι ενώ το κουπλέ ξεκινάει δυναμικά του στυλ «Ό,τι θέλεις για σένα θα κάνω, ένα «όχι» αν μου πεις θα πεθάνω, ό,τι θέλεις, μωρό μου, πες μου», η κυρία Δρούτσα μάλλον είχε να γράψει κι άλλο τραγούδι κι έτσι το άφησε στη μέση. «Τι ε; Τι;»

2. Κωνσταντίνος Περσόνας – Τίκα τάκα τίκα τακ
Αν μου έλεγες να σου γράψω μια πεντάδα με τα τραγούδια που μου κόλλησαν στο μυαλό, τότε «η πιο ωραία στην Ελλάδα» θα έμπαινε στάνταρ στη λίστα. Ε, ναι, έχω πάει -με το ζόρι- καλοκαιράκι σε καγκουροκλάμπ στο Αλιβέρι και ο ντιτζέι το έβαλε 6 φορές, στο διάστημα 23.00-05.00. Καμία πλάκα! ΚΑΙ ΟΥΡΛΙΑΖΕ ΜΕΤΑ Ο ΡΑΠΤΗΣ ΣΟΥΡΩΜΕΝΟΣ ΤΙΚΑ ΤΑΚΑ ΤΙΚΑ ΤΑΚ (και οι 43.000.000 αθρώποι που το ‘χουν δει στο YouTube)!

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: provocateur.gr

Αφήστε μια απάντηση

Ροή Ειδήσεων