• Αναζήτηση

Αμαλιάδα: Σε σοβαρή κατάσταση στο Ρίο η 42χρονη που νοσεί από μηνιγγίτιδα

Αγωνία για την 42χρονη από την Αμαλιάδα που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο λόγω μηνιγγίτιδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews, η 42χρονη που κατάγεται από την Ινδία και ζει στην κοινότητα της Ήλιδας εδώ και πολλά χρόνια, ένιωσε έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα και έσπευσε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στη Νοσηλευτική Μονάδα της Αμαλιάδας, όπου το ιατρικό προσωπικό προχώρησε σε εξετάσεις που δεν έδειξαν σε πρώτη φάση τι είχε. Χθες το πρωί της δόθηκε εξιτήριο, ωστόσο επέστρεψε λίγη ώρα αργότερα με επιδείνωση ης υγείας της μιας και είχε υψηλό πυρετό και εμετούς.

Μετά από δεύτερη σειρά εξετάσεων, κρίθηκε αναγκαία η άμεση μεταφορά της στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου με σταθμό του ΕΚΑΒ. Εκεί, το ιατρικό προσωπικό μετά από πλήρη κύκλο εξετάσεων καθώς και παρακέντηση από την εφημερεύουσα παθολόγο, διαπίστωσε πως η 42χρονη πάσχει από μικροβιακή μηνιγγίτιδα.

«Διαγνώσαμε κατευθείαν τη μηνιγγίτιδα, μιας και είχε θετικά μηνιγγικά»

«Ήρθε στη Μονάδα μας μια γυναίκα από την Αμαλιάδα με διάρροια και πόνο στην κοιλιά, στην οποία είχε δοθεί αγωγή γαστρεντερίτιδας. Είχε μάλιστα φύγει το πρωί και είχε επιστρέψει λόγω βαρύτερης κατάστασης. Μας τη διακόμισαν και διαγνώσαμε κατευθείαν τη μηνιγγίτιδα, μιας και είχε θετικά μηνιγγικά. Της κάναμε την παρακέντηση, ξεκινήσαμε την ειδική αγωγή της και κάναμε τα πάντα. Φαίνεται πως είχε μάλλον μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία με εξάνθημα και από εκεί και πέρα διακομίσθηκε σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου», δήλωσε στο patrisnews η παθολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» Μαρία Καλαπόδη.

Άμεσα αντανακλαστικά της Π.Ε. Ηλείας

Μετά τον εντοπισμό του κρούσματος μηνιγγιτιδας η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας έδειξε άμεσα αντανακλαστικά.

Ειδικότερα, με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Νίκου Κοροβέση και σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηλείας Ασημίνα Χαλικιά και η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Ηλείας Ακριβή Ζάρα, μετέβησαν άμεσα στο συγκεκριμένο συσκευαστήριο όπου εργάζεται η γυναίκα.

Εκεί ενημέρωσαν το προσωπικό και παράλληλα έδωσαν οδηγίες και φάρμακα για χημειοπροφύλαξη στις επαφές του κρούσματος, προκειμένου να προφυλαχθούν και να μην μεταδώσουν τον ιό σε περίπτωση που έχουν νοσήσει.

Εντοπισμός των επαφών της 42χρονης και φαρμακευτική αγωγή

Στο συσκευαστήριο βρέθηκε κλιμάκιο της Αστυνομίας αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεών της 42χρονης προκειμένου να ειδοποιηθούν και οι 27 εργαζόμενοι στην επιχείρηση αλλά και οι οικογένειές τους και να σπεύσουν στην Αμαλιάδα για να προμηθευτούν αντιβίωση που θα τους παρέχει χημειοπροφύλαξη.

Σύμφωνα με το patrisnews, η οικογένεια της 42χρονης ζει χρόνια στο Χάβαρι, και τα ανήλικα παιδιά της να πηγαίνουν μάλιστα στο δημοτικό της περιοχής.

Ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που εργάζεται η γυναίκα, έσπευσε ο ίδιος να πάρει τα παιδιά της από το σχολείο και να προχωρήσει σε περαιτέρω εξετάσεις τους για να καλυφθούν υγειονομικά, μιας και οι γονείς τους βρίσκονταν στο νοσοκομείο.

Ροή Ειδήσεων