• Αναζήτηση

Αναμένεται επιδημική έξαρση της ιλαράς!

Για επιδημική έξαρση της ιλαράς ανησυχεί το ΚΕΕΛΠΝΟ, γι’ αυτό η Διεύθυνση Υγείας Μεσσηνίας προειδοποιεί για το ενδεχόμενο εξάπλωσης της ασθένειας και προτρέπει σε αυξημένη προσοχή και παρακολούθηση.

Η διευθύντρια της Διεύθυνσης Κατερίνα Σπέντζουρα, μιλώντας στην “Ε”μ λέει ότι μέχρι και τα τέλη του Δεκεμβρίου είχαν επιβεβαιωθεί και δηλωθεί συνολικά 5 κρούσματα ιλαράς στο νομό, αλλά ο χειμώνας είναι ακόμα μπροστά. Οπως διαβεβαιώνει πάντως, και οι πέντε ασθενείς γιατρεύτηκαν, δεν παρουσίασαν άλλες επιπλοκές – και μετά τη νοσηλεία τους στο Νοσοκομείο Καλαμάτας επέστρεψαν στα σπίτια τους. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μόνο το ένα περιστατικό αφορά μια έφηβη τσιγγάνα, ενώ μεταξύ αυτών που νόσησαν είναι και μία νοσηλεύτρια.

ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Το πρώτο κρούσμα ιλαράς στη Μεσσηνία παρουσιάστηκε το Σεπτέμβριο σε ένα παιδί 2,5 χρόνων – ενώ οι υπόλοιποι 4 νόσησαν τον Δεκέμβριο. Οι δύο από αυτούς είναι αδέλφια, μια γυναίκα 45 χρόνων και ένας άνδρας 48 χρόνων, οι οποίοι κόλλησαν ο ένας από τον άλλον. Τα δύο τελευταία επιβεβαιωμένα κρούσματα παρουσιάστηκαν στα τέλη του ίδιου μήνα. Πρόκειται για μια 16χρονη τσιγγάνα και μία νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας, που δεν είχε εμβολιαστεί!

ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

Μέχρι και χθες, στα φαρμακεία υπήρχε επάρκεια εμβολίων ιλαράς, αν και το προηγούμενο διάστημα παρουσιάστηκε κάποια έλλειψη, όπως ενημερώνει η κ. Σπέντζουρα. Η ίδια αναφέρει μάλιστα ότι, μετά το θανατηφόρο κρούσμα της ασθένειας σε τσιγγάνικο πληθυσμό στον Πύργο, οι ομόφυλοί τους στη Μεσσηνία θορυβήθηκαν και έσπευσαν για να εμβολιαστούν…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: eleftheriaonline.gr

Ροή Ειδήσεων