• Αναζήτηση

Ανασχηματισμός: Αυτό είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα (video)

Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωσε τις περιορισμένες, όπως τις χαρακτήρισε, αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα της ελληνικής κυβέρνησης.

Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης στην θέση του Δημήτρη Παπαδημητρίου αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος παραμένει και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο Δημήτρης Βίτσας, στην θέση του Γιάννη Μουζάλα. Στην θέση του ως αναπληρωτής υπουργός Άμυνας αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης.

Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων (στην θέση του από καιρό παραιτηθέντος Κώστα Ζουράρι) αναλαμβάνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Ο επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος αναλαμβάνει υφυπουργός Εργασίας, στη θέση της παραιτηθείσας Ράνιας Αντωνοπούλου.

Τέλος, υφυπουργός στο υπορυγείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αναλαμβάνει ο εξωκοινοβουλευτικός Κωνσταντίνος Στρατής.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, «οι αρμοδιότητες των νέων αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες ενώ καμία άλλη αλλαγή δεν επέρχεται στο Κυβερνητικό σχήμα».

Η ορκωμοσία των έξι νέων υπουργών και υφυπουργών θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Ροή Ειδήσεων