• Αναζήτηση

Το χωριό στην Πελοπόννησο που πάντα θα επιστρέφεις!

Το Βαλτεσινίκο, είναι το χωριό που πάντα θα επιστρέφεις στην Αρκαδία. Ένας παραδοσιακός οικισμός παραδομένος στην πλούσια και καταπράσινη φύση του Μαινάλου, που αποτελεί αφορμή για να απομακρυνθεί κανείς από το κλεινόν άστυ και να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στη φύση.

«Σκαρφαλωμένο» σε μια πλαγιά του Μαινάλου, ανάμεσα σε φουντωτά ελατοδάση, με τα κτίρια και τα σπίτια του να είναι αμφιθεατρικά χτισμένα σε αυτή, ξεχωρίζει, επίσης, και για τη θεά στις βουνοκορφές ολόγυρά του, η οποία στην κυριολεξία κόβει την ανάσα, ενώ σίγουρα αποτελεί ιδανική επιλογή για μια αναζωογονητική απόδραση από το κλεινόν άστυ.

Η γραφικότητα, η ομορφιά και το παραδοσιακό στοιχείο είναι τρία από τα βασικά χαρακτηριστικά που διακρίνει κανείς στο Βαλτεσινίκο, το οποίο συναντάται σε απόσταση 60 χλμ. από την Τρίπολη και μόλις 20 χλμ. από την πιο γνωστή και πολυσύχναστη Βυτίνα. Παραδομένο στην πλούσια φύση του Μαινάλου, με τα χαρακτηριστικά ελατοδάση να λειτουργούν σαν ένα είδος φυσικού σκηνικού, το χωριό συγκαταλέγεται ανάμεσα στου ταχύτερα αναπτυσσόμενους τουριστικούς προορισμούς της Ορεινής Αρκαδίας.

Σχεδόν κρυμμένο στην πυκνή βλάστηση στο βόρειο τμήμα του βουνού, προσφέρει απρόσκοπτη θέα που κεντρίζει το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Μην ξεχνάτε ότι βρίσκεται σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, και έτσι από τόσο ψηλά, όλα μοιάζουν ονειρικά.

Ένας γραφικός οικισμός στον κατάφυτο Μαίναλο

Χαρακτηρισμένος ως παραδοσιακός οικισμός, διαθέτει υπέροχα πετρόχτιστα κτίρια και δαιδαλώδη πλακόστρωτα καλντερίμια, για να χαθείτε σε μια βόλτα στο χρόνο. Στα πιο σημαντικά και εντυπωσιακά κτίσματα στο χωριό, εκείνο που στεγάζει το Λαογραφικό Μουσείο του χωριού.

Κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του ’21 το Βαλτεσινίκο αποτέλεσε ορμητήριο για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, ενώ λίγο έξω από το χωριό, και πιο συγκεκριμένα στη θέση Λενικά, έχουν ανακαλυφθεί ερείπια αρχαίας πόλης, ναού και μυκηναϊκών τειχών. Οι ανασκαφές της Γαλλικής Αρχαιολογικής Εταιρείας έδειξαν πως ο ναός χρονολογείται από τον 7ο π.Χ. αιώνα και είναι αφιερωμένος στη θεά Άρτεμη.

Το γραφικό κεφαλοχώρι της Γορτυνίας είναι από τα πιο ορεινά χωριά της Αρκαδίας και οι φυσιολάτρες θα απολαύσουν την εκπληκτική φύση. Κατάφυτο με έλατα και καρυδιές και ζωσμένο από τρεις κορυφές του Μαινάλου, το Βαλτεσινίκο είναι προορισμός στον οποίο επιστρέφεις.

Βαλτεσινίκο, Αρκαδία
Βαλτεσινίκο, Αρκαδία
Βαλτεσινίκο, Αρκαδία
Βαλτεσινίκο, Αρκαδία
Βαλτεσινίκο, Αρκαδία
Βαλτεσινίκο, Αρκαδία
Βαλτεσινίκο, Αρκαδία

Ροή Ειδήσεων